Kıbrıslı Türk dağcı Birkan Uzun, Antarktika’ya KKTC bayrağı dikti

KesikÇayır

New member
Kıbrıslı Türk dağcı Birkan Uzun, Antarktika’ya KKTC bayrağı dikti yıllardır süren baskı ve ambargolara karşın Kıbrıslı Türklerin var olma çabası her alanda devam ediyor.

ABD’de yaşayan ve aslen Güzelyurtlu olan Birkan Uzun, 16 Aralık’ta 4 bin 892 metre yüksekliği ile Antarktika’nın en yüksek noktası olan Vinson Dağı’nın tepesine çıkarak KKTC bayrağını dikti.

Bu ana ait fotoğrafı Facebook hesabından bir bildiriyle paylaşan Uzun, buraya tırmanan birinci Kıbrıs Türkü olmanın gururunu yaşadığını belirtti.

“İNSANLARIMIZA, MAKSATLARINI BAŞARABİLECEKLERİNİ GÖSTERMEK İSTEDİM”

Uzun, “Ülkemizin bayrağını tepede dalgalandırabilmek ve insanlarımıza büyük yahut küçük rastgele bir maksatlarını azim, kararlılık ve inançla başarabileceklerini gösterebilmek benim için bir ayrıcalıktır.” tabirini kullandı.

“AMBARGOLAR BİZİ ENGELLEYEMEZ”

Tepeden inmesinin akabinde çektiği bir görüntüyü paylaşan Uzun, imgede şunları kaydetti:

“KKTC bayrağımızı bu dorukta dalgalandırabildiğim için epey gururluyum. Burada, bu bayrağı tanımayan herkese KKTC’yi ve Kıbrıslı Türklerin kıssalarını anlatıyorum. Arkadaşlar, biz yıllardır ambargolar altında yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Sizlere vermek istediğim ileti; gayeniz ne olursa olsun, aklınıza koyarsanız kesinlikle başarabilirsiniz. Buna, ambargolar ve hiç kimse mani olamaz. Her şey başta ve kalpte biter. Dünyanın neresine bakarsanız başarılı Kıbrıslı Türkleri gorebilirsiniz. Dünya bunu bilmiyor olabilir lakin bilecek. Başarılarımızla yavaş yavaş ülkemizi tanıtmaya devam ediyoruz. Ben de bu tanıtıma katkıda bulunabildiğim için fazlaca memnun ve gururluyum.”

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN’DAN DAYANAK

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, toplumsal medya hesabından paylaşımda bulunarak Uzun’u tebrik etti. Tatar, “Birkan Uzun 7 kıta 7 tepe amacında 5. kıtanın 5. tepesi Antartika’ya tırmanmayı başardı. Kıbrıslı bir Türk olarak gururumuz büyük. Birkan’ı yürekten kutluyor, muvaffakiyetlerinin devamını diliyorum. Başta babası Cengiz Uzun kardeşim olmak üzere tüm takviye olanlara da teşekkür ederim.” tabirlerini kullandı.

Başbakan Faiz Sucuoğlu da toplumsal medya hesabından paylaştığı iletisinde, “Kıbrıslı Türk kardeşimiz Birkan Uzun’un Antartika’nın en yüksek noktası olan Vinson Dağı’na tırmanması bizler için büyük gurur kaynağı iken dorukta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağını açması, bende daha da tanımı imkansız hislere niye oldu. Genç kardeşimizi candan kutluyor , 7 tepelik tırmanma serisinin 6’ncı ve 7’nci doruklarında kendisine muvaffakiyetler diliyorum. Kıbrıslı Türklerin inanarak ve çalışarak tırmanamayacakları tepe, aşamayacakları hiç bir pürüz olmadığını bize bir kere daha gösterdiği için Birkan kardeşime ayrıyeten teşekkür ederim.” sözlerine yer verdi.

KKTC’de fazlaca sayıda kişi de toplumsal medya hesabından Uzun’u tebrik etti.