Kiel neden bana bir şekilde Cottbus'u hatırlatıyor?

ahmetbeyler

Active member
İnek sorusu: DFB'ye katıldığından bu yana ikinci ve üçüncü lig olan Bundesliga'da 1. FC Union Berlin hangi kulüplere karşı oynadı? Cevap: Fortuna Düsseldorf, SC Paderborn ve FC St. Pauli. Bilinen? Pazar gününden itibaren dördüncü kulüp Holstein Kiel eklenecek.

Aşağı yukarı uzun aralıklarla ve neredeyse tüm kulüp mekanlarında sahada takip ettiğimiz eğlenceli bir gruptu. Yalnızca Paderborn'da stadyum tüm sınıflarda ve yıllarda aşağı yukarı aynı görünüyordu. Düsseldorf'ta (dev kaseyi özleyen tek stadyum fetişisti ben miyim?), Millerntor'da ve Holsteinplatz'ta bazen aşırı Botoks, göğüs ve popo yağlama operasyonlarına maruz kalıyorlar. Kiel'de, tasarım daha çok tıbbi uygulama hatasına benzediği için tribünlerin çenesinin muhtemelen biraz daha sıkılması gerekiyor. Yoksa taşra cazibesi mi?

Kiel'de futboldan ziyade hentbol öncelikli değil mi?

Ama bu da şaşırtıcı değil. Her nasılsa Kiel'de futboldan çok hâlâ hentbol konuşuluyor. Veya? Kiel bana biraz Cottbus'u anımsatıyor. Her iki tarafta da futbol gözlemcileri yakındaki metropollere seyahat etmek için yola çıkarlardı. Ta ki arabayla gittiğiniz insanlar ölümcül bir spor hatası yapana kadar. Ve yerel futbol sahası temsilcisi bile aniden büyük şehirdeki kahramanlardan daha iyi hale geldi. Aniden köy holiganı, dünyanın otoyol çıkışında yavaşlayıp ıssız bir yere sapmasını evinde bekleyebildi. Pazar günü bizi beğenin – Karamba!

Storks maçı, Norveçli taraftar kulübümüzün havalanmadan mücadele edebileceğimiz az sayıdaki maçtan biri. Sebep: Oslo-Kiel feribotu. Kalkış Cumartesi 14.00, varış Pazar 10.00. Yolcuların biraya benzer horlamasına tahammül edebildiğiniz sürece, erkek/kadın iç kabini pazarlıksızdır. Gece kısa çünkü Hansa-Pils Fähr-Pub'da gri sabaha kadar akıyor. Bir kez vardığınızda, ihtiyacınız olan her şeye – yani otele ve stadyuma – yürüyerek az çok kolayca ulaşabilirsiniz: Norveç Rıhtımı'ndan stadyuma kadar yaklaşık beş kilometre uzaklıktadır. Bir buçuk saatte rahatlıkla yapabilirsiniz.

Bir Norveçli olarak bile eyalet başkenti hakkında küstahça konuşabilirsiniz. Şehir merkezinin başka bir yerinde bypass üzerinde bir alışveriş merkezi inşa ediliyor. Kiel'de de mevcutlar. Adı A7 ve isterseniz şehir içinde çok hızlı bir şekilde dolaşabilmenizi sağlıyor. Şehir liderleri daha düşük bir hız sınırıyla etrafta dolaşmayı yavaşlatmak istedi. Bir Kieler dava açtı ve haklıydı. Muhtemelen şehirdeki turizmden ziyade trafikteki yabancılardan bir an önce kurtulmak istiyordu.

Özel

Kişiye

Berlin-Lichtenberg'de büyüyen Andras Ruppert (55), nitelikli bir ekonomisttir ve dünya çapında strateji danışmanı olarak çalışmaktadır. 40 yılı aşkın süredir sezonluk bilet sahibi olan Union hayranı, 20 yıldır eşi ve oğluyla birlikte Norveç'in Oslo kentinde yaşıyor. Norveç Birliği hayran kulübü Bamsegjengen'in kurucu ortağı, metal kafalı olduğunu, tarih meraklısı ve madeni para koleksiyoncusu olduğunu itiraf ediyor. Her 14 günde bir Berliner Zeitung'a sevdiği kulüp hakkında yazılar yazıyor.

En azından Kiel bir bütün olarak sanki çaça dışarıdan özgür ruhları davet etmek yerine kendi suyunda haşlanmayı seviyormuş gibi görünüyor. Veya uzaktaki bloğun balık konservesi büyüklüğünde ve şeklinde olduğu başka nasıl anlaşılabilir? Balık kutusunun bir kısmı da oturma yerleri ile birlikte tahrip olmuştur. Leyleklerin pastel boyayı kırmızıya çevirmeden tam 58 çan talep ettiği!!! Hayır, satın almayın, sadece üç saatliğine kiralayın, bunun en fazla 15 dakikasını kullanabilirsiniz. Ben de paraya aç herifin gerçek kuzeyde başka bir yerde yaşadığını sanıyordum. Bu sınırların ötesinde ve kesinlikle turizm dostu olmanın tam tersi. Yoksa yerel swingers kulübü için bir kupon da dahil mi? Kurbağalar leyleklerinizin boğazına sıkışsın! Sadece deplasman galibiyeti gerçekten yardımcı olur.

Ütü!