Kılıçdaroğlu, Harvard’da Hotamışlıgil ve Acemoğlu ile buluştu

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Kılıçdaroğlu, Harvard’da Hotamışlıgil ve Acemoğlu ile buluştu CHP Başkanı Kılıçdaroğlu, Harvard Üniversitesi’nde dünyaca ünlü bilim insanları Gökhan Hotamışlıgil ve Daron Acemoğlu ile buluştu. Kılıçdaroğlu’na ziyareti için teşekkür eden bir Türk öğrenci, “Türkiye’nin sahiden artık bir değişime muhtaçlığı var” dedi. Kılıçdaroğlu ise “Siz kâfi ki oy kullanın. Gerisini ben halledeceğim” karşılığını verdi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Boston kentinde ziyaretlerini sürdüren CHP önderi Kılıçdaroğlu, Massachusetts Institute of Technology (MIT) – Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde tahsil nazarann Türk öğrenciler ile öğlen molasında bir ortaya gelerek yemek yedi, sohbet etti.

Yemek sırasında Kılıçdaroğlu’na, kendini mülteci üzere hissettiğini belirten bir öğrenci, ‘Mülteci kaldım’ isimli müziğini dinletti. Kılıçdaroğlu, müzik için his yüklü yorumunda bulundu.

“TÜRKİYE’NİN ARTIK BİR DEĞİŞİME GEREKSİNİMİ VAR”

Kılıçdaroğlu’na ziyareti için teşekkür eden bir genç ise, “Türkiye’nin hakikaten artık bir değişime gereksinimi var” dedi.

Kılıçdaroğlu ise gence, “Değişimi siz sağlayacaksınız. Ben elimden gelen çabayı göstereceğim. Siz kâfi ki oy kullanın. Gerisini ben halledeceğim.” karşılığını verdi.

DÜNYACA ÜNLÜ BİLİM İNSANI HOTAMIŞLIGİL’LE BULUŞTU

Kılıçdaroğlu, ABD ziyareti kapsamında MIT’den daha sonra Harvard Üniversitesi’ne geçti. Burada obezite ve diyabet konusundaki çalışmalarıyla dünyaca ünlü Harvard Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil ve öğrencileriyle de bir ortaya geldi.

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından selfi görüntü kaydı paylaştı. CHP lideri dünyaca ünlü ekonomist Prof. Dr. Daron Acemoğlu’yla bir ortaya geleceğini belirttiği iletisinde şunları kaydetti:

“Evet sevgili gençler, MIT’in akabinde Harvard’daki toplantılarımızı da tamamladık.

Birazdan dünyanın en kıymetli ekonomistlerinden biri olan Daron Acemoğlu ile Türkiye’yi konuşmak üzere bir ortaya geleceğiz.

Vatanımız dünyaya epey büyük cevherler armağan etti. Lakin bu cevherler bizimdir. Dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar, ülkemiz kendi parlak beyinlerden yaralanmayı öğrenecek.

Gençlerimize Bay Kemal kelamıdır bu…”