Kırıkkale’deki 3 çocuk annesinin 20 yıllık üniversite hayali gerçek oldu

KesikÇayır

New member
Kırıkkale’deki 3 çocuk annesinin 20 yıllık üniversite hayali gerçek oldu Kırıkkale’de yaşayan Hülya Çağan, liseden 2001 yılında mezun olduktan daha sonra çeşitli niçinlerle üniversite imtihanına hazırlanamadı.

sonrasındasında da evlenen Çağan, 20 yıllık üniversite hayalinden hiç vazgeçmedi.

Çocuklarının aşikâr bir yaşa geldikten daha sonra imtihana girmeye karar veren Çağan, evlatlarıyla bir arada ders çalıştı.

ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENLİĞİ KAZANDI

İkinci el kitaplarla imtihana hazırlanan, internetten daima ders yenidenı yapan Çağan, bu yıl YKS’de ter döktü. Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Öğretmenliği Kısmı’na girmeyi başaran Çağan, 20 yılık hayalini gerçekleştirmenin memnunluğunu yaşıyor.

“ÇOCUKLARIMLA birlikte DİRSEK ÇÜRÜTTÜM”

Üniversiteyi kazanmanın çocukluk hayali olduğunu söyleyen Çağan, çeşitli niçinlerden dolayı liseden daha sonra eğitim hayatını orta vererek çalışmak zorunda kaldığını söylemiş oldu.

Eğitim ömrüne orta vererek çalışmak zorunda kaldığını söyleyen Çağan, hayalinin ise hiç kaybolmadığını belirterek “Her an benimleydi. yıllar içerisinde epeyce istedim fakat çocuklarım fazlaca küçüktü. bu vakitte ‘anne kapıyı sen aç bize’ dediler. Onların o lafına binaen maalesef okul fırsatı bulamadım. Çocuklar büyüdükten daha sonra onlar da benim hayalimi destekledi. Onlara, ‘ben yapamadım siz yapın’ değil, ‘ben yaptım siz daha uygununu yaparsınız’ demek için onlarla birlikte dirsek çürütmeye başladım. birlikte çalıştık, bana fazlaca dayanak oldular. Daima birlikte bir yola girdik.” dedi.

“YAbir dahaVİ YAHUT HOCA SEÇME LÜKSÜM YOKTU”

Çağan, bu süreçte elinden geldiği kadar uğraş gösterdiğini belirterek, “Onun dışında oğlum da LGS’ye hazırlanıyordu. Maddi kaynağımızı ona kullandık. Ben sahaflardan bulduğum ikinci el kaynaklardan daima konularımı takip ettim. Yayınevi yahut hoca seçmek üzere bir lüksüm yoktu. Ne bulursam bütçeme uygun o biçimde yol aldım ve devam ettim.” diye konuştu.

“SABAH 04.00 İLE 08.00 ORTASI OKULDAKİ SAATİMDİ”

“Önce anne, daha sonra da eş ve mesken kadınıydım” diyen Çağan “Kendime ayırabileceğim bir vaktim vardı. Haftada en az 5 gün güneştilk evvel sabah 04.00’te uyandım. Saat 04.00 ile 08.00 ortası kendime ayırdığım, kendi hayallerime ayırdığım vakitti. Yalnızca derse ağırlaştım. Bu benim için dersi manaya ve okuldaki saatimdi. bu türlü devam ettim. İmtihana girdim. Birinci 9 bin 458’e girdim” sözlerini kullandı.