‘Kızdan boksör olmaz’ kelamlarına kulaklarını tıkadı, 4 yıldır yenilmiyor

tesbih

New member
‘Kızdan boksör olmaz’ kelamlarına kulaklarını tıkadı, 4 yıldır yenilmiyor ZOnguldak’ta 5 bin nüfuslu Çaydeğirmeni beldesinin tek bayan ulusal atleti Sudenur Bostancı (16), 4 yıl evvel başladığı muaythai ve kick boks branşlarında katıldığı tüm şampiyonaları kazandı. ‘Kızdan boksör olmaz’ kelamlarına aldırmayıp çalışmalarına devam eden ve son olarak ‘Türkiye şampiyonu’ unvanıyla ulusal kadroya seçilen Sudenur Bostancı, ‘Kick Boks Avrupa Şampiyonluğu’ ve ‘Muaythai Dünya Şampiyonluğu’nda çaba edecek.
Devrek ilçesi Çaydeğirmeni beldesinde yaşayan Sudenur Bostancı, 4 yıl evvel Halk Eğitim Merkezi’nin beldede açtığı muaythai kursunu izledi. Boksa ilgi duyan Sudenur Bostancı, ulusal ekip antrenörü Cemal Kocabaş ile çalışmalara başladı. Bostancı’nın kick boks ve muaythai sporundaki yeteneğini keşfeden Cemal Kocabaş, ailesinden müsaade isteyip Sudenur’un ileride kıymetli başarılara imza atabilecek potansiyelde olduğunu anlattı.

ULUSAL EKİBE SEÇİLDİ

Ailesinin hevesi geçince bırakacağını düşünerek çalışmasını kabul ettikleri Sudenur Bostancı, 2019 yılında katıldığı birinci turnuva olan Türkiye Okul Sporları Şampiyonası’nda birinci madalyasını kazandı. 4 yıldır çıktığı hiç bir karşılaşmada yenilmeyen Sudenur Bostancı, 13 ülkeden atletin katıldığı 2019 Avrupa Muaythai Açık Kupası, 2020 Ju Jitsu Türkiye Şampiyonluğu, 2021 Avrupa Kick Boks Açık Kupa Şampiyonluğu’nda altın madalyaları kazandı. Sudenur Bostancı, son olarak muaythai ve kick boks ulusal grup seçmelerinde şampiyon olarak ulusal gruba seçildi.
Sudenur Bostancı, Çaydeğirmeni beldesinde ulusal grup antrenörü Cemal Kocabaş’a ilişkin spor salonunda, kısıtlı imkanlarla, Kasım ayındaki ‘Kick Boks Avrupa Şampiyonluğu’ ve Aralık’taki ‘Muaythai Dünya Şampiyonası’ için çalışmalarını sürdürüyor. ‘Yenilmezlik’ unvanını devam ettirmek için var gücüyle çalışmaları sürdüren Sudenur Bostancı, “2018’de başladım spora. Hocam beni izledi ve ‘sen şampiyon olacaksın’ dedi. Birinci turnuvamda şampiyon oldum. O galibiyet duygusu benim hayli hoşuma gitti ve devam ettim. Bugüne kadar her katıldığım turnuvada şampiyon oldum. Ulusal grup seçmelerinde milletlerarası turnuvalarda şampiyon oldum. Artık Avrupa ve dünya şampiyonalarına hazırlanıyorum. Gayem altın madalya. Ülkemi en âlâ biçimde temsil edip altın madalyayı almak istiyoruz” dedi.
Sudenur Bostancı, yaşadığı beldede tek bayan ulusal sportmen olduğunu söylemiş oldu. Boksun bayanlara yakıştırılmadığı için ‘kızdan boksör olmaz’ kelamlarına kulak asmadan çalıştığını anlatan Bostancı, “Etrafımdaki arkadaşlarım ve tanıyanlar benim bırakacağımı sandılar. Bu benim geleceğim ve ömrüm. Derslerime de olumlu istikamette tesiri epey. Hem eğitimde hem sporda başarılı olmak için epeyce çalışıyorum. Gayem devasa yükseklikte. Türk hanımı her şeyi yapabilir. Küçük bir beldeden dünya şampiyonasına hazırlanıyorum. Busenaz Sürmeneli, Yasemin Adar üzere birincilerin bayanları olan ablalarıma fazlaca özeniyorum. Onlar üzere olabilmek için çalışıyorum” diye konuştu.