Kızılay ile IFRC içinde Değerli Mutabakat

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Kızılay ile IFRC içinde Değerli Mutabakat
Kızılay Yatırım iştiraki olan Kızılay Çadır Dokumacılık ile Milletlerarası Kızılay-Kızılhaç Dernekleri Federasyonu (IFRC) içinde kıymetli bir mutabakat imzalandı. İmzalanan çerçeve muahedeye bakılırsa IFRC, dünyadaki tüm insani krizler için muhtaçlık duyduğu insani yardım gereçlerinin tedariğinde Kızılay’a öncelik verecek. bu biçimdece Türk Kızılay tüm dünyaya insani yardım gereci üretirken, Türk bayrağını da tüm gereksinim sahibi coğrafyalara taşıyacak.

Kızılay insani yardım dünyasındaki 153 yıllık tarihiyle oluşturduğu bilgi birikimi ve üretim kapasitesini dünyadaki tüm muhtaçlık sahiplerinin hizmetine sunmaya hazırlanıyor. Dünyada çadır üretim kapasitesine sahip birkaç Kızılay-Kızılhaç Derneğinden biri olan Kızılay, çadır üretiminin yanı sıra şahsi hami ekipman ve dokumacılık üretim kapasitesi ile dünyadaki insani yardım aktörlerinin de daha fazla dikkatini çekiyor.

IFRC Global İnsani Hizmetler ve Tedarik Zinciri Genel Müdürü Simon Missiri başkanlığındaki bir heyet, Kızılay’ın kapasitesine yönelik yaptıkları incelemenin akabinde, Kızılay Yatırım CEO’su Haşim Çakmak ile değerli bir mutabakata imza attılar. Yapılan çerçeve muahedeye bakılırsa bilhassa yakın coğrafya olmak üzere dünyadaki tüm krizlerde muhtaçlık duyulan insani yardım materyallerinin tedariğinde evvela Kızılay’a başvurulacak. Kızılay Çadır Dokumacılık, şahsi esirgeyici ekipman ve dokuma unsurlarının tedariğinde IFRC’nin ana paydaşlarından biri olacak. Mutabakatın akabinde bir açıklama yapan Kızılay Yatırım CEO’su Haşim Çakmak, “Burada değerli olan Türkiye’nin insani yardım alanında temel tedarikçi haline gelmesi. Bir kriz ile karşı karşıya kalmış tüm mazlumlar üzerinde Türk bayrağının ve Türk Kızılay ambleminin bulunacağı yardım gereçleriyle hayata tutunacak. Kızılay Yatırım bu biçimdelikle Kızılay’ın insani yardım çalışmalarına daha fazla kaynak sağlanmış olacak. Kızılay’ın insani yardım materyali üretimindeki deneyimi ve kalitesi Kızılay Yatırım ile alana inmiş olacak” diye konuştu.

Kızılay Genel Lideri Dr. Kerem Kınık’ın Avrupa Bölgesi Başkanlığını yürüttüğü Milletlerarası Kızılay-Kızılhaç Dernekleri Federasyonu (IFRC), Türk Kızılay deneyimiyle dünyanın her noktasındaki insani krizlere daha faal biçimde karşılık vermeyi amaçlıyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı