KO-MEK bir haftalık ortayı âlâ kıymetlendirdi

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
KO-MEK bir haftalık ortayı âlâ kıymetlendirdi
Eğitime verilen bir haftalık ortayı en uygun biçimde pahalandıran KO-MEK hizmet içi eğitimlerine devam ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) kurs merkezi sorumlu ve yardımcıları ile Usta Öğreticileri Hizmet İçi Eğitim Seminerleri kapsamında bir ortaya geldi. SDKM’de gerçekleştirilen eğitime PDR Uzmanı Aygül Çelik İnci eğitimci olarak katıldı. Gerilimle başa çıkma biçimleri ve çatışma yolu hakkında eğitim veren İnci, iştirakçilere kıymetli ihtarlarda bulundu.

EMPATİ SİSTEMİNİ DENEYİN

Eğitime verilen ortayı en güzel biçimde kıymetlendiren KO-MEK, 43 kurs merkezinde vazife yapan yönetimciler ve usta öğreticilere hizmet içi eğitimi verdi. PDR Uzmanı Aygül Çelik İnci’nın eğitimci olarak katıldığı program gün boyunca iki küme halinde devam etti. Gerilimle başa çıkma halleri hakkında destekleyici görüntülerle iştirakçilere eğitim veren Aygül Çelik İnci, ‘’Karşınızdakini anlamak için empati idaresini deneyin’’ dedi.

“HEMEN ATAĞA GEÇİP SAVAŞMAYIN”

Vakit baskısı, insan bağlantıları, olumsuz niyet biçimi, hareketsiz hayat, yanlışlı beslenme ve mizaç, kişinin hayat karşısında denetim hissini zorlayan ve gerginlik yaratan esas gerilim kaynakları olduğunu tabir eden İnci, ‘’Çalışan bireylerin hayatlarının büyük bir çoğunluğunun işte geçtiği düşünülürse verimliliklerini arttırmak ve sıhhatlerini korumak için gerilimle başa çıkmayı öğrenmeleri gerekmektedir. Öfkeli beşerler çoklukla düşünmeden yargılama ve bu yargıları istikametinde davranma eğilimindedir’’ açıklamasını yaptı. İnci, ‘’Yavaşlayıp gösterdiğiniz yansıları gözlemek olmalıdır. Aklınıza gelen birinci şeyi söylemeyin, yavaşlayın ve asıl söylemek istediğinizi düşünün. Tıpkı anda karşınızdakinin de söylemiş olduklerini duymaya ve anlamaya çalışın. Öfkenizin altında ne yattığını da anlamaya çalışın. İnsanın eleştirildiği vakit savunmaya geçmesi doğaldır, ancak siz de akına geçip savaşmayın. Onun yerine söylenenlerin altında yatanı bulmaya, asıl söylenmek isteneni dinlemeye çalışın’’ kelamlarıyla iştirakçileri uyardı.

MÜRACAATLAR ONLİNE OLARAK YAPILIYOR

Bir haftalık ortada hizmet içi eğitimleri vererek kursiyerlerine en âlâ eğitimi vermeyi amaçlayan KO-MEK, 12 ilçede 43 kurs merkezinde devam eden eğitimlerin yanı sıra yeni branşlar için müracaat almaya devam ediyor. Bir tık kadar uzağınızda olan KO-MEK’te 355 farklı branştan istediğiniz birine kaydınızı oluşturmak için www.komek.org adresinden müracaatlarınızı online olarak yapabilirsiniz.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı