KO-MEK Vefası gönülleri fethetti

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
KO-MEK Vefası gönülleri fethetti
KO-MEK Yenikent Kurs Merkezi’nin yaş pasta kursiyerleri, doğum günü olan çocuklar için yaptıkları pastalarla aldıkları eğitime olan vefalarına da gösterdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) alanında uzman usta öğreticileri ile bir arada 354 farklı branşta binlerce vatandaşa meslek ve sanat eğitimi kursu vermeye devam ediyor. KO-MEK istihdama yönelik açmış olduğu kurslarla ulusal istihdam projesine dayanak olurken bununla birlikte uyguladığı toplumsal sorumluluk projeleri ile de gönüllere taht kuruyor.

ÇOCUKLAR İÇİN ÇALIŞTILAR

Alanında uzman usta öğreticiler tarafınca verilen eğitimlerle meslek alanlarında nitelikli elaman açığını kapatan KO-MEK, yaş pasta imal kursu ile geleceğin pastacılarını eğitiyor. Birbirinden maharetli ellerin hünerlerini gösterdiği Yenikent KO-MEK yaş pasta üretimi kursu kursiyerleri öğrendikleri bilginin karşılığını vermek için bir ortaya gelerek el emeği ile göz parıltısı ile birbirinden hoş pastalar hazırlayarak evvelinde belirledikleri çocuklara sürpriz yaptı.

KO-MEK’İN PASTALARI ÇOCUKLARI SEVİNDİRDİ

KO-MEK Vefası geleneğini yaşatan Yenikent KO-MEK yaş pasta üretim kursu kursiyerleri hem çocukların yüzünü güldürmüş oldu birebir vakitte bir manada aldıkları eğitimin vefasını gösterdi. çok sevinçli bir ortamda eğlenerek pastaları yapan kursiyerler, süslemeleri büyük bir ihtimamla gerçekleştirdi.

KURSİYERLERDEN KO-MEK’E TEŞEKKÜR

Yaş pasta üretim kursuna katılan ve çocukları sevindirmek için gün boyunca pasta ypaarak onları birbirinden hoş lezzetlerle süsleyen kursiyer Ayşenur Yıldırım, ‘’KO-MEK’in bize verdiği bu imkânlara karşılık, çocukları sevindirerek vefa örneği göstermek istedik. Burada yaptığımız pastaları doğum günü olan çocuklara armağan edip, onları sevindireceğimiz için epey memnunum. Ben KO-MEK’e ve emeği geçen herkese bize bu biçimde bir fırsat verdiği için teşekkür ediyorum’’ dedi.

ÇOCUKLARIN MEMNUN OLMASI BİZE KÂFİ

Bir öbür kursiyer Tülay Özkan ise ‘’KO-MEK benim için farklı bir yere sahip. Burada arkadaşlarla konuşup doğum günü olan ancak aileleri tarafınca pasta alma imkânı olmayan çocuklarımıza pasta yapıp onları sevindirmek istedik. Bu epey farklı bir his bize bu duyguyu yaşatan başta Büyükşehir Belediye Liderimiz Sayın Doç. Dr. Tahir Büyükakın olmak üzere herkese teşekkür ediyorum’’ sözünü kullandı. Son olarak konuşan kursiyer Mine Saklamaz, ‘’Çocuklar sevindikçe bizde memnun oluyoruz yaparken çocukların memnunluğunu düşündük, usta öğreticimiz bizlere hayli hoş şeyler öğretiyor onun emekleri epeyce bizde. Ben bize bu imkânı sunan herkese teşekkür ediyorum’’ açıklamasını yaptı.

PASTA ÜRETİMİNE DAİR HERŞEY BU KURSTA

Yeni eğitim periyodunda mesken yemekleri, pastacı çırağı, aşçı çırağı, yaş pasta imali üzere yiyecek içecek hizmetleri alanında eğitimlerine devam eden KO-MEK, Yenikent Kurs Merkezinde açmış olduğu pastacı çırağı kursu ile bu bölüme yeni yüzler yetiştirmeye başladı. Toplamda 150 saatlik kursta: hazırlık, besin öğeleri, mayalı ve mayasız hamurlar, yaş pasta teknikleri ve fotoğraflı pasta teknikleri üzere kıymetli modüller işleniyor. çok sevinçli bir ortamda gerçekleştirilen derslerde kursiyerler el emeğiyle bir şeyler yapmanın memnunluğunu yaşıyor. Hijyen kurallarının ön plana çıktığı kursta her bir kursiyer öğrendikleri ile kendine yeni bir şeyler katıyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı