Kocaeli’deki görme engelli Samet, olimpiyata hazırlanıyor

KesikÇayır

New member
Kocaeli’deki görme engelli Samet, olimpiyata hazırlanıyor Kocaeli Gölcük’te yaşayan ve Bizimköy Engelliler Üretim Merkezi’nde seracılıkla uğraşan 28 yaşındaki Samet Şahin, çocukluk senelerında televizyondan kuvvetlikle izlediği paralimpik olimpiyatlarından esinlenip atlet olmaya karar verdi.

Uzun yıllar, bu isteğini ortasında tutan Şahin, 2018 yılında tanıştığı atletizm antrenörü Tahir Tarım aracılığıyla gülle atma sporuna başladı.

İKİ YILDA, 2’NCİLİK KAZANDI

İki yıl boyunca hem çalıştığı üretim merkezinde, birebir vakitte atletizm pistlerinde ağır uğraş harcayan Samet, geçen sene Gaziantep’te düzenlenen Türkiye Görme Engelliler Atletizm Şampiyonası’nda gülle atma kolunda Türkiye ikincisi oldu.

GAYESİ ULUSAL EKİP

Yaşadığı gururun akabinde, birinci gayesinin ‘milli takım’ olduğunu söyleyen Samet Şahin’in en büyük hayali ise paralimpik olimpiyatlarında çaba etmek…

“ÇOCUKKEN TELEVİZYONDA GÖRMÜŞTÜM”

Sporun kendisi için önemini anlatan Samet Şahin, “Doğuştan görme engelliyim, yüzde 90 görme manim var. Spor yardımıyla manileri aşabildiğimi fark ettim ve kendimi daha hoş tabir etmeye başladım. Çocukken televizyonda engellilerin de spor yapabildiğini görmüştüm. Televizyonu fazlaca yakından izliyordum hatta annem bana kızıyordu daima, ‘Televizyona yakından bakma’ diyordu. Orada engellilerin de spor yapabildiğini görür görmez içimde bir ışık yandı ve niye yapamayayım ki diye düşündüm.” diye konuştu.

“HEDEFİM OLİMPİYATLARDA ÜLKEMİ TEMSİL ETMEK”

Spora başladıktan daha sonra ömründe büyük değişiklikler yaşadığını söyleyen Şahin, “seneler daha sonra kendi kendimi teşvik ettim ve şu anki hocamla tanıştım. İki yıllık epey sıkı bir çalışmayla uygun bir biçimde hazırlandım ve geçen sene Gaziantep’te yapılan Türkiye Görme Engelliler Atletizm Şampiyonası’nda Türkiye ikincisi oldum. yıllar evvel hedefsiz, amaçsız bir bireyken şu an Avrupa şampiyonluğunu, dünya şampiyonluğunu hedefliyorum. En büyük maksadım ise şu, paralimpik olimpiyatlarına katılıp ülkemi temsil ederek madalyalar elde etmek istiyorum.” dedi.

“ENGEL YALNIZCA İNSANIN İÇİNDEDİR”

Engelli bireylerin toplumsal hayata katılması gerektiğini vurgulayan Samet Şahin, şöyleki konuştu:

“hem de Bizimköy Engelliler Vakfı’nda serada çalışıyor, domates ve salatalık yetiştiriyorum. Haftanın belli günlerinde hem sporumda başarılı olmak için çalışıyorum, tıpkı vakitte mesleğimi icra ediyorum. Engelli bireylerin kendilerini asla konuta kapatmamaları lazım. Kendilerine güvensinler, unutmayalım ki inandıktan daha sonra yapamayacak hiç bir şey yok. Mani yalnızca insanın ortasındadır.”