Konya Büyükşehir Oyun Geliştirme Yaz Kampı’na Konut Sahipliği Yaptı

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Konya Büyükşehir Oyun Geliştirme Yaz Kampı’na Konut Sahipliği Yaptı
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin konut sahipliğinde Beyşehir’de düzenlenen “Oyun Geliştirme Yaz Kampı” geleceğin oyun yazılımcılarını ağırladı. 14 gün boyunca Türkiye’nin farklı vilayetlerinden 17 yaş üzeri 500 gencin katıldığı kampın kapanış programına katılan Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, tüm gençlere muvaffakiyetler diledi.

Türkiye’nin farklı kentlerinden 17 yaş üzeri 500 gencin katıldığı “Oyun Geliştirme Yaz Kampı” bu yıl Konya Büyükşehir Belediyesi’nin mesken sahipliğinde Beyşehir’de gerçekleştirildi.

Dijital Türk Oyunları Platformu (DİTOP) ile Bilişim Vadisi Digiage’in organize ettiği ve Konya Büyükşehir Belediyesi’nin mesken sahipliği yaptığı “Oyun Geliştirme Kampı” dünya oyun bölümüne yeni dizayncı, yazılımcı ve girişimcilerin katılmasını sağlamak gayesiyle düzenlendi.

LİDER ALTAY KAMPIN SON GÜNÜNDE GENÇLERLE BULUŞTU

Kampın kapanış programına katılarak gençlerle bir ortaya gelen Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, kampta bir ekosistem oluşturmanın işin en değerli kısmı olduğunu söylemiş oldu. İnsanların birbiriyle tanışmasının, kendisiyle tıpkı maksada gerçek yürüyen arkadaşlar bulmasının ehemmiyetini anlatan Lider Altay, “Umuyorum ki bu hayatınızda yeni bir başlangıç olur ve bu yaptığınız işler bir alıcı bulur. Burada bulunmanız, bu havayı teneffüs etmeniz ve gelecekle ilgili bir planlama yapmanız epeyce pahalı. Allah yolunuzu açık etsin, hepinize kolaylıklar diliyorum. Tahminen ömrünüzün ileri evrelerinde bu işe ‘Konya’dan, Beyşehir’den başladım’ demeniz bizim için büyük bir gurur kaynağı olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hepinize muvaffakiyetler diliyorum.” sözlerini kullandı.

BUNDAN daha sonra DA BİRLİKTELİĞİNİZ DEVAM ETMELİ

TRT Çocuk Kanal Koordinatörü Mustafa Bora Durmuşoğlu, “Açılışta kimi tavsiyelerde bulunmuştum. Onların da dikkate alındığını gördüm. İşin yalnızca sanatsal, kültürel yahut cümbüş boyutunun ötesinde ticari noktasının da değerli olduğunu anlatmaya çalışmıştık. O da nitekim her kadro açısından dikkate alınmış ve işinizin ne kadar kıymetli olduğunu bildiğinizi göstermiş oldunuz. Bu işin geleceğinin olduğunu, ülkemizin dünyaya ihraç edebileceği apayrı bir eser olduğunu göstermiş oldular. Bundan daha sonra da beraberliğinizi devam ettirmenizi rica ediyorum. Zira bu türlü gelişen şirketlerin geleceği fazlaca parlak oluyor.” halinde konuştu.

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR ETTİ

Oyunder Lideri Tansu Kendirli ise “İlk kere tasarım yapmaya başlayanlar ya da hiç tasarım yapmayıp yalnızca tasarım yapanın, oyun ya da grafik tasarımı yapanın yanında bulunan arkadaşların oyun bölümüne bir kapı araladığını ve devam etmek için bir yürek bulduğunu görüyorum. Bu epey kıymetli bir şey. Bugün yaptıklarınız bir daha sonrasında yapacağınız daha âlâ işlerin habercisi. bu biçimde bir şeye vesile olduğu için Konya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Uzun vakittir hayal edilen şeyleri hayata geçiriyorlar.” diye konuştu.

GENÇLER KAMPTAN MUTLU KALDI

Kampın hayli faydalı geçtiğini belirten gençler ise oyun geliştirme ve grafik alanlarında yeni şeyler öğrenerek kendilerini geliştirme fırsatı buldukları için epeyce keyifli olduklarını söylemiş oldu.

DÜNYA ÇAPINDA OYUNLAR

Oyun tasarlayan, dijital sanatlara, animasyon ve sinemaya ilgi duyan üniversiteli gençleri bir ortaya getiren kampta genç teşebbüsçüler; kampa katılan oyun, animasyon şirketleri ve kamu yöneticileri ile bir ortaya gelerek onlara sorular sorma fırsat buldu. Geliştirilen ve tasarım kademesinde olan 40’dan fazla oyun kesim temsilcilerine sunulduğu kampta dünya çapında oyunları olan dal öncüsü şirketler ve kamu yöneticileri sunumlara canlı katılarak oyunları geliştiren ekiplere sorular sordu. Ayrıyeten 14 gün süren kampta tabiatla iç içe olmanın keyfini çıkaran gençler, biroldukca toplumsal aktifliğe de katılarak yeni arkadaşlar edindi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı