Kürtçe konuşan konuğunu yayından alan Didem Arslan Yılmaz, özür diledi

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Kürtçe konuşan konuğunu yayından alan Didem Arslan Yılmaz, özür diledi Hafta içi her gün Show TV’de Didem Arslan Yılmaz‘la Vazgeçme programını sunan Didem Arslan Yılmaz, dün ekrana gelen yeni kısmında Kürtçe konuşan konuğunu yayından alınca toplumsal medyanın gündemine oturdu. Yansıların çığ üzere büyüdüğü Yılmaz, toplumsal medya hesabından bir açıklama yaptı.

“ŞAKIR ŞAKIR TÜRKÇE KONUŞURKEN BİR AN KÜRTÇE KONUŞMAK İSTEDİ”

Twitter hesabından 8 unsurluk bir açıklama yayınlayan Yılmaz, şu sözleri kullandı: “Dünkü yayınımıza, Urfa’dan gelen Hayriye Taşcı, ‘babası benden 4 aylık bebeğimi kaçırıyor, bana yardım edin’ diyerek, ablası Ayfer Taşcı ile bir arada programımıza katıldı. Kızlar aileleri tarafınca tehdit aldıklarını söyleyip, öldürülmekten korkuyorlardı. Yayın devam ederken kızların Halası Türkan hanım yayına bağlanmak istedi. Yeğenleriyle şakır şakır Türkçe konuştu, evvel kızlara Türkçe hakaretler etti. daha sonra da apansız kızlarla Kürtçe konuşmak istediğini söylemiş oldu.”

“KÜRTÇE OLDUĞU İÇİN YAYINDAN ALMADIM”

“Hala Türkan hanım, benim ve seyircimin kızlarla konuşmasını anlamamızı istemedi. Yeğenleriyle Kürtçe konuşarak, konuşulanları gizlemek istedi. Halanın bizden evvelinde tercüman talebi de olmadı. Türkan bayanı, Kürt olduğu için yayından aldırmadım. Yeğenlerine hakaret ve küfürler ettiği için yayından aldım. O denli olsa yeğenlerini yayına konuk etmezdim. Kürtçeye bir yansım olamaz. Yayında doğu lisanı diye hiç bir tabirim de yok…”

“ARAPÇA YA DA İNGİLİZCE KONUŞMAK İSTESEYDİ DE REAKSİYON GÖSTERİRDİM”

“Hala Türkan hanım, Arapça da konuşmak isteseydi, İngilizce de konuşmak isteseydi, birebir yansıyı gösterirdim. Zira, onun ne dediğini bilmemiz gerekiyordu, kızların can güvenliğinden tasa ediyordum. Sivaslı bir ailenin kızıyım. Memleketimin doğusu batısı kuzeyi ve güneyi ile ilgili ayrım yaptığımı argüman etmek, hele etnik ayrım yaptığımı söylemek büsbütün gülünç.”

“YANLIŞ ANLAYAN var ise ÖZÜR DİLERİM”

“Yayının yalnızca 10 saniyesini servis edip güya ortada bir siyasi tartışma varmış üzere linç başlatanların hedefi “ülkenin fay çizgilerini kaşımak” Not: Bu ortada Kürtçe konuşan vatandaşlarımızla hiç bir meselem yok, yanlış anlayan var ise onlardan özür dilerim.”