KYK burs ve kredi ölçüsü ne kadar oldu? 2021-2022 KYK bursu ve kredisi kaç lira?

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
KYK burs ve kredi ölçüsü ne kadar oldu? 2021-2022 KYK bursu ve kredisi kaç lira? Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun (KYK), burs ve kredi başvurusu yapan üniversite öğrencilerine ne kadar ödeyeceği aşikâr oldu. KYK bursu ile kredisi 2022 yılında lisans öğrencilerinde 850 lira, yüksek lisans öğrencilerine bin 700 lira, doktora öğrencilerinde 2 bin 550 lira ödeyecek. KYK burs ödemeleri, bir eğitim yılında 12 sefer yapılacak.

Üniversite eğitimi sırasında maddi olarak dayanak almak isteyen öğrencilere verilen KYK burs ve tahsil kredisi sonuçları geçtiğimiz günlerde belirtildi. Bu yıl tahsil kredisi ve bursu almaya hak kazanan öğrenciler kredi ve bursu artırımlı olarak alacak. 2021-2022 tahsil yılı burs ve kredi ölçüsü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafınca belirtildi.

KYK BURSU, KREDİSİ NE KADAR OLDU?

2022 yılı burs ve kredi fiyatlarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Önümüzdeki yıl bu sayıları lisans öğrencilerinde 850 liraya, yüksek lisans öğrencilerinde bin 700 liraya, doktora öğrencilerinde 2 bin 550 liraya çıkartıyoruz” dedi.

12 AY BOYUNCA ÖDENİYOR

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafınca öğrencilere sağlanan aylık burs ve kredi fiyatları her yıl bir daha belirleniyor.

2021 yılı için belirlenen fiyat; lisansta aylık 650 TL, yüksek lisansta 1300 TL ve doktorada 1950 TL olarak belirlenmişti. Burs ödemeleri, bir eğitim yılında 12 kez yapılıyor.

Her ay başında öğlencilerin T.C. kimlik numaralarının son hanesine bakılırsa burs ödemesi yapılmakta.

KYK TAHSİL KREDİSİ NEDİR?

Yüksek tahsil goren T.C. vatandaşı öğrencileri maddi istikametten desteklemek, toplumsal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak hedefiyle devam ettikleri yüksek öğretim kurumlarının olağan tahsili mühletince verilen, zarurî hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır. Tahsil kredisi borcu; öğrenciye olağan tahsili müddetince verilen ölçülere Türkiye İstatistik Kurumu Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksindeki artışlar uygulanarak, hesaplanacak ölçünün ek edilmesi ile tespit edilir.

KYK BURS NEDİR?

Yüksek tahsil bakılırsan başarılı ve muhtaçlık sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Tahsil Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine Ait Kanun kararlarına bakılırsa karşılıksız verilen paradır.