KYK yurt başvurusu sona eriyor: KYK yurt başvurusu nasıl yapılır?

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
KYK yurt başvurusu sona eriyor: KYK yurt başvurusu nasıl yapılır? Üniversiteyi kazanan biroldukça öğrenci barınma sorunun KYK yurt başvurusu ile çözmek istiyor. KYK yurt başvurusunu e Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştiriliyor. KYK yurt müracaatları 12 Eylül’de sona erecek.

er yıl benzeri periyotlarda yapılan KYK başvurusu ilgili süreç ise e Devlet Kapısı üzerinden takip edilebilecek. Geçtiğimiz günlerde Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2020- 2021 ve 2021- 2022 eğitim öğretim devirlerinde, üniversitelerin örgün eğitim programlarına birinci defa kayıt yaptıran üniversite öğrencileri için yurt müracaatların başladığını duyurmuştu.

KYK YURT MÜRACAAT EKRANI

KYK YURT BAŞVURUSU E-DEVLET’TEN YAPILACAK

Ayrıyeten, 1 Haziran 2020 tarihindilk evvel üniversite kayıtlarını yapan orta sınıf öğrencileri de müracaatlarını e- Devlet üzerinden yapabilecek. Öğrenciler, 12 Eylül 2021 saat 23.59’a kadar müracaatlarını yapabilecek.

10 Eylül 2021 tarihinden daha sonra kayıt yaptıracak olan ek kontenjan, yatay dikey geçiş, özel yetenek, lisansüstü, yurt içi, yurt dışı değişim programı öğrencileri ve kendi imkanları ile Türkiye’de eğitim görmek için gelen memleketler arası öğrencilere ilişkin yurt müracaatları ise ilerleyen tarihlerde alınacak.

KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

– e Devlet Kapısı’na T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapın.

– Sağ üst kısımdaki arama çubuğuna “Yurt Başvurusu” yazın. (Direkt linki aşağıda bulabilirsiniz.)

– Açılan ekranda yurt müracaatınızı görüntüleyebilirsiniz

KYK YURT MÜRACAAT SÜRECİ

Yükseköğretim Kurumları İmtihanına girerek birinci kere bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık, birinci sınıf öğrencileri ile orta sınıf öğrencilerinin yurt müracaatları; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafınca imtihan sonuçları belirtildiktan daha sonra e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmaktadır.

ÖSYM tarafınca ek kontenjanla bir yükseköğretim programına yerleştirilen öğrenciler, özel yetenek imtihanı ile yükseköğretim kurumlarına giren öğrenciler, lisansüstü öğrencileri, yatay/dikey geçiş yapan öğrenciler, yurt içi ve yurtdışı değişim programına katılan öğrenciler, lisans tamamlama öğrencileri ve burslu olmayan memleketler arası öğrencilerin müracaatları Bakanlıkça belirlenecek müddet içerisinde e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmaktadır.

Kıymetlendirme sonuçları; Bakanlık internet sayfası http://sonuc.gsb.gov.tr adresinden duyurulmaktadır.