Leipzig’de Birliğin zaferi için oylar

ahmetbeyler

Active member
Ev
1.Birlik
“Günün hedefi buydu”: Birliğin sesleri Leipzig’de zafer kazandı

1. FC Union Berlin 2023’te puan kaybı yaşamadan kalacak. Leipzig galibiyetinin ardından oyuncular, teknik direktörler ve hakem kendilerini ifade ediyor.

Christian Kattner

Rani Khedira, 1. FC Union Berlin'in RB Leipzig galibiyetinde kaptan olarak Christopher Trimmel'in (sağdan) yerini aldı.

Rani Khedira, 1. FC Union Berlin’in RB Leipzig galibiyetinde kaptan olarak Christopher Trimmel’in (sağdan) yerini aldı.Mathias Renner/Şehir Basını

Rani Khedira: Hakemin karar verdiği şekilde aldım – garip görünse bile. Bu kimsenin hayal bile edemeyeceği bir gelişme: sezondan önce tekrar oturduk ve herkes 40 puanı bir an önce almak istediğimizi ve almamız gerektiğini anladı. Çünkü Bundesliga’nın inanılmaz zor olduğunun farkındayız. Biraz gerçeküstü. Bu oyunları neden bu şekilde çizdiğimizi her zaman tam olarak bilemeyiz. İnanılmaz bir moral – hak edilmiş bir galibiyet değildi, güzel bir galibiyet değildi ama: Moral bir zaferdi. Tüm ekibin manşeti bu. Eşitlik harika bir goldü, yeterince iyi gol attı – maç gününün golü buydu.

Urs Fischer: Takım bugün ilk yarıda bile 90 dakika boyunca çok iyi iş çıkardı. Cesurdu, ayrıca baskıyı hafifletmeye ve topa sahip olmaya zorlamaya çalıştı. Bir kez daha açığı kapatabiliriz – takım olağanüstü bir iş çıkardı. Sahada dayanışma içinde çalışır ve bir santim geri adım atmazsanız bu mümkün. 20. maç gününde 42 puan daha da gerçeküstü. Bazı şeyleri telafi etmek için bu dayanışmaya, bu takım ruhuna, 90 dakikayı aşan mantaliteye, bu yılmazlığa ihtiyacınız var – işte bugünkü gibi galibiyetler böyle alınıyor. Takım sadece hakem düdüğünü çaldığında durur.

Marco Rose (RB Leipzig teknik direktörü): Sahada yaşanan her şey önceden çok konuşuldu ve konuşuldu. Bu yüzden kendimiz için bir duyguya sahibiz: İlk etapta oyunu nasıl kaybederiz? Öte yandan, maçı kesinlikle kazanmalıydık demeniz gereken çok fazla pozisyon ve şutumuz yoktu. Biraz derinlik bulduk. Union’a karşı bir boşluk arıyorsunuz, tehlikeli olmalısınız. Eşitleme yaparken geri sahayı daha iyi savunmalıyız. Maç ceza sahası içinde pek bir şey vermedi ama müthiş bir mücadele oldu. Union çok etkiliydi ve galibiyeti hak etti. Topuğuyla kontrollü bir şekilde topu uzaklaştırmak istiyor, anlamıyorum. Erkeklerin her gün antrenmanda yaptığı şey bu.

Daniel Schlager (Hakem): Topun topukla kontrolsüz bir şekilde oynanmasıdır. Bilerek oynadı ama kontrollü bir şekilde değil. Bilinçli ve kontrollü terimlerini birbirinden ayırmanız gerekir. Topu görmüyor ve başka türlü oynayamıyor. Geri dönüp yönünü bulmaya vakti olmadı. Yazdan beri her şey kontrolle ilgili.