Leopold Querfeld için Bo Svensson yönetiminde hâlâ sabır gerekiyor

ahmetbeyler

Active member
Avusturya milli futbol takımı, Uluslar Ligi'nde Slovenya ile 1-1 berabere kalarak grup galibiyetini kaybedip doğrudan A Ligi'ne yükselirken, Leopold Querfeld bu sefer sadece uzaktan seyirciydi. Son zamanlarda, 1. FC Union Berlin defans oyuncusu her zaman Ralf Rangnick'in kadrosunda yer alıyordu, ancak bu sefer milli antrenör tarafından davet edilmedi, bunun yerine milli takım arasında Berlin'de antrenman yaptı ve Pazar günü izinli olarak maça çıkabildi. yine bir kilise töreni.

Ralf Rangnick, Leopold Querfeld'in aday gösterilmemesini açıklıyor

Ancak 20 yaşındaki genç aday gösterilmemesine şaşırmadı. Avusturyalı oyuncu çarşamba günkü basın toplantısında, “Halka açıklanmadan önce bir telefon aldım” dedi. Teknik direktör bu sohbette kendisine durumu anlatmış ve bu sezon Union'da 90 dakikadan fazla maç oynamamış olması da başka oyuncuları davet etme sebebi olmuştu. Ancak: “Ralf Rangnick benim güçlü yönlerimi biliyor ve bir oyuncu olarak bana inanıyor; aksi takdirde beni Avrupa Şampiyonası'na götürmezdi” dedi Querfeld.

Bo Svensson, stoperin güçlü yönlerini ayrıntılı olarak öğrenmek zorundaydı ve hâlâ da öğrenmesi gerekiyor. Querfeld Avrupa Şampiyonası sırasında Berlin'de olduğundan, Avusturya milli takımıyla Schlosshotel Grunewald'a taşındığından ve bu nedenle Köpenick'teki 1. FC Union Berlin hazırlıklarına diğer oyunculardan çok sonra katılabildiğinden, yaz erişimi elbette hala devam ediyor belirli bir miktar birikmiş iş yükünü yavaşlatın. Ayrıca şu anda Diogo Leite, Kevin Vogt ve Danilho Doekhi'den oluşan üç kişilik kadroda Avusturyalı oyuncuya yer bulmak da zor. Takım arkadaşlarının önceki iş referanslarına bakan Querfeld, “Çocuklar iyi durumda, biz de iyi durumdayız ve az gol atıyoruz” diyor.

Bu onun bu yüzden istifa ettiği anlamına gelmez. 20 yaşındaki oyuncu, profesyonel takımda geçirdiği üç yılda Rapid Vienna'da sıradan bir oyuncu haline geldi ancak “Almanya Bundesliga'ya geçiş yaptığınızda, bu otomatik olarak böyle devam etmiyor. Mümkün olduğu kadar fazla oyun süresi elde etmeye ve aldığım her maçta takıma yardımcı olmaya çalışacağım. Biraz sabır gerekiyor. Üç kişilik bir zincirde, stoper olarak kendinizi hızlı bir şekilde oynarken bulabilirsiniz” dedi Querfeld.

Tam da bu anlara hazır olması ve antrenmanlarda kendini düzenli olarak kanıtlaması gerekiyor. Özellikle Svensson haftalık takım oluşumuna her zaman antrenman izlenimlerini dahil ettiğini defalarca vurguladığı için. Koçun sıkı çalışması karşılığını verir ve yetenekli insanlar bir şans yakalar. Querfeld, artık A takımda yer edinmiş olan Tom Rothe ve Aljoscha Kemlein'e bakarak, “Koçun hedeflerinden biri genç oyuncuları geliştirmek” diyor.

Leopold Querfeld'in Avrupa Şampiyonası'nda da çok zaman geçirdiği ve 1. FC Union Berlin ve Avusturyalıların kaleci antrenörü olarak başlangıçta önemli bir referans kişisi olan vatandaşı Christopher Trimmel ve Michael Gspurning'in yanı sıra, Kemlein ve özellikle saha dışında da çok zaman geçirdiği Rothe orada. “Bir-iki kez evime de geldiler, onları akşam yemeğine ve Şampiyonlar Ligi'ni izlemeye davet ettim. Eğitim sahası dışında da onlarla çok iyi anlaşıyorum” dedi Berlin'deki bir veya iki kiliseyi de ziyaret eden dindar Avusturyalı.

Ayrıca boş zamanlarında yaratıcı olmayı seven biri. Viyana'dan yanında getirdiği çizim kutusunu henüz açmadı, bunun yerine tablete çizim yaptı. Ayrıca metin yazmayı, resimleri düzenlemeyi veya şiir yazmayı da seviyor. Leopold Querfeld, “Ben Goethe değilim ama bundan keyif alıyorum” diyor ve gülümsüyor.

Leopold Querfeld, 1. FC Union Berlin'de rahat hissediyor

Daha fazla oynamak istemesine rağmen Berlin'e taşınmaktan hiç pişman değil. Şehirde ve takımla birlikte kendini rahat hissediyor ve kahvenin tadı da güzel. Ancak spor açısından kulüp, değişiklik öncesinde dikkat edilmesi gerekenler açısından kilit nokta olarak kaydettiği hususları şu ana kadar yerine getirdi. 20 yaşındaki oyuncu, yeni kulübünün “hemen küme düşeceğini hissettiğim bir kulüp olmaması” gerektiğini söylüyor. Unioners geçen sezon zor bir sezon geçirdi ancak o, bu sezon işlerin tekrar düzeleceğine kesinlikle inanıyordu.

Ve belki de Berlin'deki uluslararası tatil onun sadece kilise ayinine katılmasını sağlamakla kalmamış, aynı zamanda Bo Svensson'la geçen bir buçuk hafta boyunca aldığı ek eğitim de ona yaz dönemindeki açığın bir kısmını kapatma olanağı vermiş olabilir.