Leopold Querfeld ve Münih'teki görünümü: Unutulacak bir başlangıç değil

ahmetbeyler

Active member
1. FC Union Berlin'in son yıllardaki başarılarını ve sahada bu başarılardan sorumlu olan kahramanları düşündüğünüzde, ister istemez akla kadrodaki daha tecrübeli oyuncular geliyor. Trimmel'ler, Khedira'lar, Rönnow'lar. Halihazırda 300'den fazla Bundesliga maçında oynamış bir profesyonel olan Kevin Vogt, neredeyse bir yıldır en önemli savunma stabilizatörü oldu. Ancak bu sezon bu tablo değişti.

Aljoscha Kemlein ve yakın zamanda Dortmund'dan transfer edilen Tom Rothe ile çok genç iki oyuncu sezonun ilk çeyreğinden itibaren dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Ve en geç Cumartesi günü Leopold Querfeld de kartvizitini teslim etti. Teknik Direktör Bo Svensson onu daha önce Bundesliga'da altı kez yedek oyuncu olarak kullanmıştı ancak 20 yaşındaki oyuncu, Allianz Arena'da ilk kez gerçekten ilgi odağıydı. FC Bayern'e verilen 3-0'lık yenilgi de Avusturyalı oyuncu için elbette hoş değildi, ancak son düdükten sonra stadyumun yer altı mezarlarında yüzünde hala bir gülümseme vardı.

Querfeld, “Yenilgiye rağmen bugün çok eğlendim” dedi. Svensson ona üç kişilik takıma katılma emrini vermişti ve Diogo Leite, Portekizlilerin esas olarak Bayern'in kanat oyuncusu Michael Olise'ye karşı oynamasına izin vermek için sol kanata kaydırılmıştı. Koçun bana önceden bu kadar çok şey vermesine gerek yoktu. Benim için görevler, Bayern'e karşı özel olsa bile, diğer takımlarla aynıydı.” “Tam olarak bu oyunları deneyimlemek için Almanya'ya, Bundesliga'ya taşındım.”

Vogt, Leite ve Danilho Doekhi'den oluşan savunma kadrosu Bielefeld'deki maçlara kadar olağanüstü bir iş çıkardı (0:2) ve şimdi de Münih'te Querfeld, ilk 11'deki ilk maçına rağmen normal bir sıra beklemek zorunda. Onun rolü meydan okuyucu rolü olmaya devam ediyor. Yaz aylarında Avrupa Şampiyonası'nda kendi ülkesinin kadrosunda yer alan ve Hollanda'ya karşı oynanan maçta forma giyen Querfeld, “Benim işim her zaman koçun kararını mümkün olduğunca zorlaştırmak” dedi.

Özellikle Leopold Querfeld hakkında soru sorulduğunda, Bo Svensson yalnızca bitiş düdüğünden sonra övgü dolu sözler söyledi: “Antrenmanlarda zirvede, üst düzey bir zihniyete sahip ve bu çabayı hak ediyor. Gelecekte Union Berlin'in önemli bir oyuncusu olacak.”