Lider Büyükakın: Öğretmenlik, zora talip olmaktır

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Lider Büyükakın: Öğretmenlik, zora talip olmaktır
Bilgievleri ve Akademi Lise Öğretmenleri ile bir ortaya gelen Lider Büyükakın, “Sizlerden geleceğimizin imarına katkı sunmanızı istiyorum” dedi

24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Kocaeli Büyükşehir Belediye Lideri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Bilgievleri ve Akademi Lise öğretmenleri ile Antikkapı Restaurant’ta bir ortaya geldi. Öğretmenliğin bir milletin yazgısını belirleyen, geleceğini emanet ettiği jenerasyonları yetiştiren kutsal bir meslek olduğunun altını çizerek kendisinin de öğretmen olarak hizmet ettiğine değinen Lider Büyükakın, “Öğretmenlik, Peygamber mesleğidir. Öğretmenlik; samimiyete, özveriye, vefaya, zahmete yani zora talip olmaktır. En hoş öğretmen, hoş ahlakı ve kişiliğiyle Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’dir” dedi.

“PEYGAMBERİMİZ AHLAKIYLA İNSANLIĞA IŞIK TUTMALI”

Peygamberimizin, “Ben lakin bir muallim olarak gönderildim” kelamını aktaran Lider Büyükakın, “Bu sebeple öğretmenlerimiz Peygamberimizin meslektaşlarıdır. Bu vesileyle tüm öğretmenlerimiz, Peygamberimizin ahlakıyla insanlığa ışık tutmalı. Gelecek kuşaklarımızı kadim kültürümüzü benimsemiş, medeniyet mirasımıza sahip çıkan bir gençlik olarak yetiştirmenizi ve geleceğimizin imarına katkı sunmanızı istiyorum” tabirlerini sarf etti.

‘’SORGULAYAN, OKUYAN, ARAŞTIRAN BİR NESİL’’

“Sorgulayan, araştıran ve okuyan kuşakların FETÖ üzere oluşumlar tarafınca aldatılması mümkün değildir” diyerek konuşmasını sürdüren Lider Büyükakın, “Yani ilahi olanla kurduğunuz münasebet dosdoğru olmalıdır. Yalnızca matematik öğreterek bu çocukların dünyasını aydınlatamazsınız. FETÖ’nün okullarında matematik öğrettiler. Fakat ilahi olanla münasebetin nasıl kurulacağını manipülatif bir biçimde anlattılar. Boynuna ip takılmış, ayağına pranga takılmış başlar yetiştirdiler. Soru soracak ve sorgulayacak bir akılla yetiştirmediler. ötürüsıyla sizden gençlerimizi çağın gerekliliklerine, sorgulayan, okuyan, araştıran bir jenerasyon olarak yetiştirmenizi istiyorum. Bu sözlerim size vebaldir. Bunu asla unutmayın ve kendinizi de bu biçimde yetiştirin” dedi. Öğretmenlerimizin, öğrencilerinin eğitim ve öğretim müddetince hayatı daha düzgün okumaları için bir ışık misalinde olduğunu tabir eden Lider Büyükakın, gençlerimizin bütünü kavrayacak bir dikkatle yetiştirilmelerinin ehemmiyetinden bahsetti.

BÜTÜN İNSANLIK İÇİN EN HOŞ ÖRNEKTİR

Her meslek ve meşrepten insanın Hz. Peygamber’in ömründen kendisi için örnek olabilecek biroldukca istikamet bulabileceğini belirten Lider Büyükakın “Çünkü bütün bu insanlığı bir kişiselyette toplayıp misallendirmek sıkıntı olmasa gerekdir. Hz. Peygamber’in sireti, hayatın her safhasını kapsayan bir bütünlük ortasındadır. Zira onun hayatı bütün insanlık için en hoş örnektir. Peygamberimizin hem kelamlarıyla birebir vakitte yaşayışıyla bizi eğiten, öğreten bir muallim-i gerçek olduğunu asla unutmayalım” dedi. Sevgiyle ve şefkatle ilgilenilen öğrencilerin hayatta daha başarılı olduklarını tabir eden Lider Büyükakın, her hoş işin anahtarının sevgiyle yaklaşmak olduğunu söz etti.

KÜLTÜR, SANAT VE EĞİTİM ALANINDAKİ ÖDÜL

Kocaeli Büyükşehir Belediye Lideri Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın, Lokal İdareler Gençlik Festivali’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ödül aldığı kültür, sanat, spor ve eğitim alanındaki çalışmalar, programda yer alan sinevizyon gösterisinde öğretmenlere izletildi. Antikkapı Restaurant’ta düzenlenen aktifliğe Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Sadık Uysal ve Dr. Hasan Aydınlık, Gençlik ve Spor Dairesi Lideri Şemsettin Yıldırım, Bilgievi, Akademi Lise idarecileri, öğretmenleri ve Spor Okulları eğitmenleri katıldı. Lider Büyükakın’a sınır sanatı tablo ikram takdim edildi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı