Lider Büyükakın: TURKOVAC ülkemiz için gurur deposudur

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Lider Büyükakın: TURKOVAC ülkemiz için gurur deposudur
Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Lideri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Üniversite Hastanesi başta olmak üzere Kocaeli’deki farklı hastanelerde nazaranv yapan hekimlerin yanı sıra sıhhat kurumlarının idarecileri ve eczacılarla bir ortaya geldi. beraberlikte sıhhatte şidde, aşılama, bağımlılıkla gayret ve sıhhat çalışanlarına Büyükşehir Belediyesi tarafınca sunulan takviyeler ele alındı. Sıhhat çalışanlarına şiddete reaksiyon gösteren Lider Büyükakın, “Doktorlarımızın, hemşirelerimizin ve tüm sıhhat çalışanımızın bugüne kadar gösterdiği fedakârca çaba için bir kere daha teşekkür ediyorum. Ülkesi ve milleti için çalışan sıhhat çalışanlarımızın güvenliği ve huzurlu bir biçimde çalışabilmesi için hepimize bakılırsav düşüyor” dedi.

DÜNYADA COVİD-19 AŞISI ÜRETEN 9 ÜLKEDEN BİR TANESİ OLDU

Sıhhat dalında çalışanlara verilen fiyatsız ulaşım ve toplu konut projesine de teşekkür edilen görüşmede, sıhhat çalışanlarına yapılan şiddetin önlenmesine dönük görüş alışverişinde bulunuldu. Türkiye’de sıhhat alanında yaşanılan gelişmelere de vurgu yapılan görüşmenin sonunda bir kıymetlendirme yapan Lider Büyükakın, “Koronavirüse karşı geliştirilen yerli aşımız TURKOVAC ile Türkiye, dünyada Covid-19 aşısı üreten 9 ülkeden bir tanesi oldu. Bu epeyce lakin fazlaca kıymetlidir. Yerli aşı TURKOVAC’ı geliştiren Prof. Dr. Aykut Özdarendeli ve takımını de bu buluşmayla bir defa daha tebrik ediyorum. TURKOVAC ülkemiz için büyük bir memnunluk ve gurur deposudur. Geldiğimiz noktada TURKOVAC’ı itibarsızlaştırmaya çalışanlara da asla müsaade etmeyeceğiz” halinde konuştu.

“BİLİM İNSANLARIMIZA SONUNA KADAR GÜVENİYORUZ

Toplantının akabinde çekilen hatıra fotoğrafı daha sonrası beraberliği pahalandıran Lider Büyükakın, “Bu kadim milletin içerisinden çıkmış bilim insanlarımıza sonuna kadar güveniyoruz. Ulusal aşı için gündüzlerini gecelerini harcayan ve büyük emek veren değerli hocalarımıza buradan selam gönderiyorum. Bilimin ışığından ayrılmadan ülkemize hizmet eden her insanımıza fazlaca teşekkür ediyorum” diyerek kelamlarını tamamladı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı