Lider Öztürk Hastane Yeni Ünitelerinin Açılışını Yaptı

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Lider Öztürk Hastane Yeni Ünitelerinin Açılışını Yaptı
Yahyalı Belediye Lideri Esat Öztürk, Yahyalı Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan yeni ünitelerin açılışını yaptı.

Tefrişatı Yahyalı Ticaret Odası tarafınca yapılan Hamile Okulu ve tefrişatı hayırsever tarafınca yaptırılan Palyatif Bakım Merkezi düzenlenen merasimle açıldı.

Merasime Lider Esat Öztürk’ün yanı sıra Yahyalı Kaymakamı Yunus Emre Altıner, Kayseri Vilayet Sıhhat Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Muhammed Mustafa Özdemir, Ticaret Odası Lideri Ahmet Koyuncu, hastane işçileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Yahyalı Belediye Lideri Esat Öztürk; “Ben en evvel Vilayet Sıhhat Müdürümüze teşekkür ediyorum. Develi, Bünyan, Yahyalı demeden Sıhhat Hizmetlerinin homojen olarak dağıtılması konusunda uğraşla çalışıyorlar. Bugün burada iki hoşluğu bir ortada yaşıyoruz. Hamile Okulumuzu ve Palyatif Bakım Merkezimizi dualarla açıyoruz. İlçemize güzel olsun. Ben Ticaret Odamıza ve hayırseverimize şükranlarımı sunuyorum. Rabbim hayırseverlerimizin sayısını artırsın. Doğduğunuz yer ile ödeşmek kadar hoş bir şey yok. Yahyalı hayırseverleri ile bilinen bir ilçe. Meskendeki malın kimseye yararı yok. Lakin bir eser bırakmayı, bu gök kubbede beğenilen bir seda bırakmayı Allah herkese nasip etsin. Vermek bir hoşluktur. İlçemiz ismine Ticaret Odamıza ve hayırseverimize teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

Kayseri Vilayet Sıhhat Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli’ de konuşmasında; “Biz insanları olağan doğuma teşvik etmek istiyoruz. Zira sağlıklı bir toplum, sağlıklı bir doğumla başlar. Mikrobiyota dediğimiz yeni bir dünyamız var. Yeni keşfedilen Mikrobiyota’ da olağan doğum ile sezaryen içinde hayli büyük farklar olduğu tespit edilmiş, sezaryen ile doğan bebeklerin ileri de daha fazla enfeksiyona maruz kaldıklarını biliyoruz. Biz olağan doğumu daha epey öneriyoruz. Kayseri Kamu Hastanelerinde primer sezaryen oranımız Dünya Sıhhat Örgütü’nün belirlediği 15 oranının altında. Buda bizim için sevindirici bir durum. Hamile Okulumuz Yahyalı’ya güzel olsun. Ben Ticaret Odamıza ve Palyatif Bakım Merkezi’nin tefrişini yapan hayırseverimize teşekkür ediyorum.” biçiminde konuştu.

Açılışta Yahyalı Ticaret Odası Lideri Ahmet Koyuncu ’ya ve hayırsever Anakız Göksun’a teşekkür plaketi verildi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı