Maçın galibi Hollerbach takım arkadaşını övüyor: “Giderek daha iyi oluyor!”

ahmetbeyler

Active member
Sezonun ikinci yarısının başlangıcı bundan daha iyi olamazdı. Bundesliga'da iki tanesi Bo Svensson'dan Steffen Baumgart'a geçen teknik direktör değişikliği sonrasında 10 maç üst üste galibiyet alamamanın ardından 1. FC Union Berlin, 1. FSV Mainz 05'i 2-1 (2-1) mağlup etti. Her iki taraf da sonucun açıklanması konusunda hemfikir. Oyunun sesleri!

Benedict Hollerbach: Bu bugün on üzerinden on gibi geliyor. Galibiyet sadece üç puan nedeniyle değil, aynı zamanda günlük çalışmamız ve motivasyonumuz açısından da önemli. Bu kadar uzun bir olumsuz seriyle, her takımın bir noktada inancını kaybedeceği açık, dolayısıyla bu, geri dönüş için çok önemliydi. Artık bu duyguyu antrenman haftasına ve bir sonraki maça da yanımızda taşımamız gerekiyor. Sorumluluk alabileceğim ve kendimi değerli hissedebileceğim bir takımda oynamayı seviyorum. Bu kadar önemli olmak bana ilham veriyor ve birçok dişliden sadece biri olduğum bir takımda oynamaktan daha iyi hissettiriyor. Ancak hücumda tanınmayı hak eden tek oyuncu ben değilim. Bunu artık sadece iyi oyunlar oynayan ve giderek daha iyiye giden Ürdün'de görebilirsiniz. Bu benim için de son derece önemli.

Robert Skov: Galibiyetin anahtarı bugün çok mücadele etmemiz ve sahada iyi pozisyon almamızdı. Bu maçı kazanmak için elimizden gelen her şeyi yaptık ve bu yüzden bence sonunda bunu hak ettik. Üç stoperimiz bugün çok güçlüydü ama geçen hafta sonu Heidenheim'da kırmızı kart görene kadar arka dörtlüyle iyi iş çıkardık. Galibiyet olmadan çok uzun bir süre geçti, bu yüzden bugün gerçekten çok iyi. Yine de oyunumuzu geliştirip önümüzdeki haftalarda puan kazanmaya devam etmeliyiz.

Stefan Bell: İlk yirmi-otuz dakikada maçı kaybettik ya da en azından işler ters gitti. Akıllı değildik ve bugün kritik anlarda Union'ın daha iyi olduğunu kabul etmeliyiz. Düellolarda daha enerjik, daha akıllı ve daha hızlı hareket ediyorlardı. Bizden farklı olarak takım olarak daha çok savunma yaptılar. Geriye düştükten sonra yeterli hücum fırsatı yaratamadık. Genel olarak bu hak edilmiş bir yenilgidir.

Michael Silberbauer* (basın toplantısında): Birlik çok güçlü başladı, hazır olduklarını baştan gösterdiler. Ancak ilk dakikada bir hata yaptık ve onların peşinden koşmak zorunda kaldık. Aslında 1-1 beraberlikle doğru tepkiyi verdik ama sonra gereksiz penaltı yedik.

Steffen Baumgart (basın toplantısında): Çarşamba günü açıklananların çoğunu uyguladık. Futbol açısından değil, kararlılık ve koşma isteği açısından. Bugün 90 dakikadan fazla kaldık. Mainz'e karşı üç kişilik bir savunmayla oynamak istediğimizi nispeten erkenden aklımıza koymuştuk; arkadaki üç adam, konu mücadeleye geldiğinde çok çok iyi iş çıkardılar.

*Mainz'in yardımcı antrenörü, Leverkusen'de bir önceki maçta sarı-kırmızı kart gören ve bu nedenle cezalı olan teknik direktör Bo Henriksen'i temsil ediyordu.