Maganda Kurşunu ile Yürüyemez Hale Geldi!

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Maganda Kurşunu ile Yürüyemez Hale Geldi!
6 yıl evvel yerde arbedeyi ayırmaya çalışırken vurularak omuriliği ziyan bakılırsan Emrah Topçuoğlu, ağrıları sebebi ile sorunlar yaşıyordu. İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Beyin ve Hudut Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Atilla Yılmaz hastasına taktığı omurilik pili ile bedenindeki ağrıları azaltarak olağan hayata dönmesini sağladı.

6 yıl evvel T12 bölgesinden arbedeyi ayırmaya çalışırken vurulan 39 yaşındaki Emrah Topçuoğlu, faydalanma sebebi ile ağrılar yaşıyor, günlük gereksinimlerini karşılayamıyor, uyku sorunları yaşıyordu. Günlük yaşamsal faaliyetlerini yerine getiremeyen Topçuoğlu, tedavi için araştırmalara başlamış; sonunda Dr. Atilla Yılmaz’ı bulmuştu. Atilla Bey’in omurilik pili ile ağrı tedavisi uyguladığını öğrenen Topçuoğlu, birinci fırsatta İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’ne geldi. Muayene daha sonrası sürece uygun görülen hasta ameliyata alındı.

“İnancımı Yitirmedim Yürüyeceğim”

Yılmaz’ın yaptığı süreç daha sonrası, şikâyetleri dinen ve ağrıları duran Topçuoğlu, artık yemek yiyebiliyor ve uyku meseleleri hayatıyor. Ameliyat daha sonrası epeyce memnun olduğunu ve memnuniyetini lisana getiren Emrah Topçuoğlu, “2016 yılında maganda kurşunu ile engelli oldum. T12 bölgemden vuruldum. Çok şiddetli ağrılarım vardı. Araştırmalarım kararında Dr. Atilla Bey’e geldim. Bu aygıtı taktırmadan evvel fazlaca fazla ağrım oluyordu. Hayat kalitem etkileniyordu. Yeme, içme ve uyku sorunları yaşıyordum. Süreç yapıldıktan daha sonra ağrılarımın azaldı. Bu memnunluk benim için kıymet biçilemez. Ard arda oluşan ağrılarım artık yok denecek kadar azalmıştı. Tedavinin ileri evrelerinde kaslarımda his oluşmaya başladı. çabucak sonrasında Fizik Tedavi ile istikrar sorunlarımı düzelttik. Yürümek istiyorum ve inancımı kaybetmiyorum. Hayata yinedan döndüm. Şikâyeti olan bireylere bu tedaviyi öneririm. Atilla Hoca’ya her şey için epey teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Nöromodülasyon ile Ağrılar Azalabiliyor

Hastanın tedavi sürecini kıymetlendiren Yılmaz; “2016 yılında ateşli silah faydalanması daha sonrası omuriliğinde hasar gelişen hastamız Nöromodülasyon ünitemize başvurduğunda epey sayıda ağrı kesici ilaç kullanımına karşın ağrılarının dayanma sonunun epey fazlaca üzerinde olduğunu, geceleri ağrılardan hiç bir biçimde uyuyamadığını ve bu sebeple kırmızı reçeteli dahi ilaçlar kullandığını beyan etmişti. Fizik Tedavi, Beyin ve Hudut Cerrahisi ve Psikiyatri uzmanları ile oluşturduğumuz bir kurul daha sonrası hastamızın kullanılabilecek tüm ağrı kesicileri kullanımına karşın yarar görmediğine kanaat getirmemiz üzerine halk içinde omurilik pili olarak bilinen spinal kord stimülasyonu test uygulamasını gerçekleştirmeye karar verdik. Hastamızın 2 haftalık test devri daha sonrasında ağrılarında 80’den çok azalma olduğunu beyan etmesi üzerine kalıcı pil kademesine geçmeye karar verdik. Hastamızda yaklaşık 2 yıldır omurilik pili mevcut ve tüm kırmızı reçeteli ilaçlarını kullanmayı bıraktı. Kendi tabiriyle geceleri de mışıl mışıl uyuyor. Bize düşen de hastamızın bu mutluluğuna ortak olmaktır” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı