Manavgatlı Cemile Teyze, yangında kaybettiği ameliyat parasına kavuştu

KesikÇayır

New member
Manavgatlı Cemile Teyze, yangında kaybettiği ameliyat parasına kavuştu Manavgat’ta 28 Temmuz’da ormanlık alanda başlayan ve yerleşim yerlerine sıçrayarak epey sayıda konutun yanmasına niye olan yangının akabinde yaralar sarılıyor.

AMELİYAT PARASI DA YANGINDA KÜL OLDU

Yangının en çok etkilediği mahallelerden biri olan Karaöz’de yaşayan 60 yaşındaki Cemile Öner de yangında meskenini, hayvanlarını ve 5 yıl evvel yakalandığı göğüs kanseri tedavisi için biriktirdiği 15 bin lirasını kaybetti.

YARDIMLARLA YÜZÜ GÜLDÜ

Parasını alabilmek için yangın sırasında kapısını kırarak meskene girmeye çalışan lakin alevler niçiniyle çaresiz bir biçimde meskeninin yandığını izleyen Öner’i Türkiye, AA muhabirinin yaptığı haberle tanıdı. Öyküsü ve ağıtlarıyla insanları duygulandıran Öner’in yüzü, yurt ortasından ve yurt haricinden kendisine uzanan yardım eliyle bir daha güldü.

BÜTÜN BİRİKİMİNİ YANGINDA KAYBETTİ

Yaklaşık 30 yıl evvel eşi Hasan Öner’i kaybettikten daha sonra çiftçilik yaparak iki çocuğunu büyüten, bütün birikimini ise yangında yitiren Öner, yangın daha sonrası kendisine ikram edilen konteynırda yaşamaya başladı. Yangından kaçması için saldığı küçükbaş hayvanlarından ikisini mahalleye yakın bir bölgede bulan Öner, durumundan haberdar olan hayırseverlerin kısa müddette kendisine ulaşarak dayanakta bulunduklarını belirtti.

“TÜRKİYE’NİN HER YERİNDEN ARADILAR”

Konteynırın bir iş insanı tarafınca verildiğini, mesken eşyalarının da ikram edildiğini anlatan Öner, şunları söylemiş oldu:

“Evimi, hayvanlarımı kaybettim lakin canımızı kurtardık. Allah’a bin şükür ayaktayız. Tedavim için ineğimi satmıştım, yangında biriktirdiklerimle 15 bin liramı kaybettim. Çok şükür, yanan paramın daha da fazlasını getirdiler, bana teslim ettiler. Tedavi olabileceğim paraya kavuştum. Yetmezse bir daha yardım edeceklerini söylemiş olduler. Türkiye’nin her yerinden aradılar. Allah razı olsun herkesten.”

“HALKIM DA DEVLETİM DE SAHİP ÇIKTI”

Antalya’da özel bir hastanede tedavisinin sürdüğünü lisana getiren Öner, yaklaşık 6 ay daha sonra bir operasyon geçireceğini belirtti.

Vatandaşların fazlaca hassas olduğunu belirten Öner, “Yangında sırtımdaki gömlekle çıktım. Halkım da devletim de sahip çıktı, geldiler giydirdiler, yedirdiler. Herkese hayli teşekkür ederim.” dedi.

YANAN KONUTUNUN YERİNE YENİSİ YAPILACAK

Yanan konutu için de fazlaca üzüldüğünü aktaran Öner, “Akşam olunca hüzün çöküyor. Konutum küçüktü lakin çardağım vardı, epey hoştu. Çok emek vermiştim, eşim vefat ettiğinde çocuklarım hayli küçüktü, biri bebekti. Tek başıma yapmıştım.” diye konuştu.

Öner, yanan konutunun yerine yenisinin yapılacağı kelamı verildiğini belirterek, sabırsızlıkla yeni konutuna geçmeyi beklediğini kaydetti.