Manavgat’taki yangında alevlerin içinde kaldılar

KesikÇayır

New member
Manavgat’taki yangında alevlerin içinde kaldılar Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlı Karaöz Mahallesi Akbaş Beleni mevkiinde yaşayan Gülsüm Deniz ile 80 yaşındaki Ümmühani Deniz, 28 Temmuz’daki orman yangınında mevtten döndü.

El ve ayaklarında yanıklar oluşan Ümmühani Deniz, yangında; konutunu, ahırını, küçükbaş hayvanlarını, 95 bin lirasını ve 7 bileziğini kaybetti.

“YANDIM YANDIM DİYE BAĞIRMAYA BAŞLADIM”

Oğluna ilişkin ahırın bir daha yapılmaya başlandığını belirten Ümmühani Deniz, kendi ahırı ve meskeninin de en kısa müddette yapılacağına inandığını söylemiş oldu. Yangın günü yaşadıklarını anlatan yaşlı bayan, olay günü meskende mahsur kaldığını, canını çocuklarının kurtardığını hatırlattı.

7 çocuk annesi Ümmühani Deniz, şunları söylemiş oldu:

“Merdivenden inene kadar bu taraf büsbütün ateş aldı. Ateşin ortasında kaldım. Ben yandım, yandığımda yan taraftaki konutun sahibi yangını görmüş, kaç yandım gittim dedim. daha sonra benim oğlum geldi. Benim omzumdan bir tuttu. Mümkün değil kaldıramadı. daha sonra tekrar tuttu daha sonra yere alevin üstüne kapandı. Beni bıraktı daha sonra kaçtı gitti. Yandım yandım diye bağırmaya başladım. Nereye gideceğimi şaşırdım. Başka tarafta alev yok üzereydi o tarafa yöneldim arkamdan bir alev daha geldi. Çocuk tekrar geldi. Kapıya kadar söndürmeye çalıştı alevleri bir daha aleve dayanamadı kaçtı gitti.

“OĞLUM ALDI BENİ OTOMOBİLİN İÇİNE KOYDU”

Alevler üstüme üstüme geliyor. Ben yandım diye düşünürken çocuk sağ olsun başına ceket üzere bir şey geçirmiş. Elimden tuttu asıla asıla öbür tarafa kadar götürdü beni. Oğlum burada bana hiç bir şey olmaz yanmam dedim. Oğlum aldı beni otomobilin içine koydu. Bana bir şey olmadı epeyce şükür, çocuğum kurtardı. Ellerim yanmıştı o sıradan geçti lakin ayağım geçmedi. Parmaklarım acımıyor artık ancak bacağım acıyor.”

TÜM BİRİKİMLERİNİ KAYBETTİLER

Hasta babasına ve annesine baktığı için bugüne kadar evlenmediğini, kurbanlık satışının yanı sıra bugüne kadar olan tüm birikimlerini yangında kaybettiklerini belirten Gülsüm Deniz ise yangının gece yarısı saat 02.00 sıralarında geldiğini söylemiş oldu.

Yangından evvel küllerinin ağır bir biçimde üzerlerine yağmaya başladığını lisana getiren Gülsüm Deniz ise “Üstüme kepek diye bir şey yağıyordu. Ateş buraya kadar gelmiş lakin haberimiz yok. Dışarı çıktığımda buraya kadar gelmiş esasen buraları ıslatayım derken ateş geldi. Merdivene döndüm lakin alıp kaçma talihim olmadığı için param pulum daima gitti. 7 tane bilezik, 95 bin lira para hepsi gitti.

“ANNEME BAKACAĞIM DİYE EVLENMEDİM”

Parayı yatırayım demiştim kimliği çaldırmıştım onun için çekerler diye yatırmamıştım. Hayvanların yarısı buradaydı yarısı karşı taraftaydı buraya dönüp kaçanlar kilitlenip kaçamamış. 20 tane falan yandı onların. En mağdur olan biziz burada. O kadar eşyam gitti ortasında param pulum yandı gitti. Anneme bakacağım diye evlenmedim. Annem de son anda kurtuldu. Yanacakmış az daha. Eli ayağı yanmış. Ayağı da güzelce berbat oldu o ne olacak onu da bilmiyorum. Ben anamla birlikte yaşıyorum. Sonunda mağdur olduk.” diye konuştu.