Marc Marquez, çile devam ediyor: Assen GP’sini de kaçırıyor

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
ASEN – “Tüm kariyerimin en zor anı.” Marquez Hollanda gp’sini de atlar. Bu sabah ‘elverişsiz’ ilan edildi. Bunu onaylıyor honda resmi bir notla: “Almanya GP’de son günlerde kötüleşen yaralanmalar nedeniyle uygun değil”. Kırık bir kaburga dün gece uyumasına bile izin vermedi. Onu Ağustos ayında Silverstone’da tekrar göreceğiz, ilk randevumuz MotoGP yaz tatilinden sonra. Dün öğleden sonra kariyerinin 2011’den beri en kötü sonucu olan 17. sırada sonuçlanan sprint yarışının sonunda işlerin kötüye gittiği çoktan hissedilmişti. Yorgunluk, yaralardan kaynaklanan ağrı. Belki de ağlamak üzereydi. “Şimdiye kadarki en zor an,” diye tekrarlıyor. 3 yıllık çileden sonra bunu söylemeye geliyorsa, o zaman gerçekten içinde bir şeyler çöktü demektir. Yamyam, bir insan uçurumunun kenarında sendeliyor.

Moto, bugün Hollanda GP’si

Franco Morbidelli “Valentino Rossi’nin adamları MotoGP’de iyi ama er ya da geç onları yeneceğim”

muhabirimiz Massimo Calandri tarafından

24 Haziran 2023

Haziran’ın yeniden lansman ayı olması gerekiyordu

Dün sabah dikkati dağılıp masuma vuracak kadar saçma sapan olay Aeneas Bastianini Q1 sırasında, Honda garajında kendisine çok yakın birinin ağzından kaçırdığı gibi, “oğlanın artık kafasının içinde olmadığının” bir göstergesiydi. Haziran ayındaki bu üç hafta sonu için her şeyiyle bahse girmişti, bunun yerine umudunun son kuruşunu da kaybetmişti. Bir, iki, bin kez düştü. Ve bir, iki, bin defa özür diledi. “Islakta yağmur yağar”.

Herkese merhaba,

Ancak, hayır, fiziksel olarak bir Assen al cien por cien’i temsil etti. Además del esguince y de la fractura del dedo, esta semana en Madrid vieron que habia bana çok acı veren kırık bir kaburga. Bu sabah beni büyük bir acıyla kaldırdı ve… pic.twitter.com/bfY60ocjwS

— Marc Márquez (@marcmarquez93) 25 Haziran 2023
Marquez fiziksel olarak kırıldı

Sol ayağında, parmağında ve kaburgasında kırık bir bağ var. Fiziksel olarak kırılmış, ahlaki olarak daha da kötü. Pistte her zaman saldıran Marc Marquez olmayı bırakmaya karar verdi: RC213V için bir “test sürücüsü” olarak çalışmaya başladı, artık onu zorlamadan ondan nelerin çıkarılabileceğini görmek için. Sprint yarışında daha da fazla hız kaybedeceğini bilerek yumuşak bir lastik bile taktı: “Ancak, yine de yere düşmeyeceğimden emindim”. Sıralama turunun çakıl ve tozundan sonra kendini gridde 17. sırada, beşinci sırada buldu. “Benim gibi birinin olması gereken yer burası değil diye düşündüm. Ve dikkatle(!) sollamaya başladım. Kendimi Morbidelli ve Bastianini dahil zeki insanlardan oluşan küçük bir grupta buldum”.

Güle güle Assen, Silverstone’da randevu

Marc on birinci sıraya yükselmeyi başardı. Sonra birdenbire acıya, umutsuzluğa teslim olmuş gibi. “Dayanılmazdı. İtibaren NakagamiDiğer Honda’ya binen, en karmaşık dört yön değişikliğinin her birinde onda bir kaybediyordum. Tur başına onda dört. Bir kabus”. Pozisyon ardına geri kaydı. On yedinci. “Yarın elimden gelen her şeyi yapmaya çalışacağım,” diye söz verdi alçak sesle. “İyi bir örnek oluşturmalıyım.” Ama acı çok fazla. Merhaba Assen. Klanındakiler onu endişeyle izliyorlar. Bisikletlerden ve devrelerden mümkün olduğunca uzakta, eve dönüyorlar. Oğlan uçurumun kenarında: önce dinlenmesi gerekiyor. çok geç.