Marmarisli turizmciler, İngiliz turistleri dört gözle bekliyor

KesikÇayır

New member
Marmarisli turizmciler, İngiliz turistleri dört gözle bekliyor İngiltere’de hükümet, 3 haftada bir güncellediği seyahat listesine ait yeni değişiklikleri deklare etti.

İngiltere Ulaştırma Bakanlığı, Türkiye’nin de olduğu toplam 8 ülkenin kırmızı listeden çıkarıldığını duyurdu.

Türkiye’nin yanı sıra Pakistan, Maldivler, Mısır, Sri Lanka, Umman, Bangladeş ve Kenya kırmızı listeden çıkarılan ülkeler içinde yer aldı. Hükümet, yeni kuralların 22 Eylül lokal saatle 04.00’dan itibaren geçerli olacağını aktardı.

Güncelleme ile kırmızı listeden çıkarılan ülkelerden İngiltere’ye gelen şahısların, büsbütün aşılanmış olmaları koşuluyla karantina uygulama mecburiliği bulunmuyor.

“İNGİLİZ TURİSTLER, CAN SUYU OLACAK”

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Konseyi Lideri Suat Esin, İngiltere’nin Türkiye’yi kırmızı listeden çıkarmasının sevindirici olduğunu belirtirken, “İngiltere’nin kapılarını açması sevindirici bir haber lakin geç alınmış bir karar. 17 Mayıs’tan itibaren biz kırmızı listede tutuluyorduk. 5 aydır burada önemli manada ıstıraplar yaşadık. Ana pazarı İngiltere olan bir bölgede turizm yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde natürel ki Ekim ve Kasım ayının ortalarına kadar bir sirkülasyon bekliyoruz, olağan ki bu yüksek dönem üzere olmayacak lakin en azından turizm ile geçinenler için can suyu olacak” dedi.

“ÖNÜMÜZDEKİ YIL İÇİN KIYMETLİ BİR ADIM”

TÜRSAB BYK Lideri Esin, alınan karar ile ilgili, “Eğer biz kırmızı listede kalsaydık durumumuz epey daha vahim olacaktı. İngilizler tatil planlarını bu aylarda yapar dönemin birinci ayları Nisan, Mayıs Haziran rezervasyonlarını Eylül, Ekim aylarında yaparlar. Bu manada bizim için fazlaca olumlu bir sonuç oldu bu. Önümüzdeki yıl şayet hiç bir sorun hiç bir aksilik çıkmazsa çok başarılı bir İngiliz pazarı yaşayacağımızı düşünüyorum” biçiminde konuştu.

“2022 YILINDA ÜMİTLİYİZ”

Otel İşletmecisi Osman Ülgen, “Pandemi en epeyce turizm kesimini vurdu. İngilizlerin kapılarını açmaları önümüzdeki dönem için epey hoş bir karar oldu. 2 dönemdir kapalı kaldık. Bu bizim için ağır bir yüktü. İnşallah önümüzdeki dönem rahat bir nefes alacağız. Rezervasyonlarımıza baktığımızda 2022 döneminin fazlaca güzel bir artışla geleceğini umuyoruz” dedi.

YERLEŞİK YABANCILAR DA SEVİNDİ

Marmaris’e bağlı İçmeler Mahallesinde yaşayan İngiliz vatandaşlar da habere hayli sevindiklerini belirttiler 43 yaşındaki Michaela Kyak, “3 aydır buradayım ve ailemi nazaranmedim. Bu haber beni fazlaca sevindirdi, üç ay daha sonra onları yeniden nazaranceğim hayli memnunum burası epey hoş bir ülke. Çabucak bana toplumsal medyadan yazdılar, herkes otel bakıyor, uçak bileti bakıyor” dedi.

52 yaşındaki Margaret Gibson, “İngiltere’nin bu sonucu alması fazlaca sevindirici. Yaklaşık iki yıldır Marmaris’te yaşıyorum burası epey hoş bir ülke. Tanıdıklarım akrabalarım buraya gelmek için gün sayıyor epeyce sevindik. Şu anda İngiltere’de yağmur yağıyordur burası hala yaz” dedi.

“BİZ MAYIS’TAN BERİ BEKLİYORDUK BU KARARI”

Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Lideri ve Türkiye Otelciler Federasyonu (Turofed) Lider yardımcısı Bülent Bülbüloğlu, İngiltere’nin Türkiye’yi kırmızı listeden çıkarması konusunda ‘”Çok memnuniyet verici bir karar. Biz Mayıs’tan beri bekliyorduk bu sonucu. Çok uzun bir süre ancak şu ana kadar olmamıştı. Biraz geç alınmış bir karar olduğunu düşünüyoruz. Zira artık dönemin sonu geldi. Lakin bizim için en büyük ehemmiyeti 2022 döneminin satışlarına olan tesiri. İngilizler tatil alma alışkanlığı olarak bir yıl evvelden rezervasyon yaptırıyorlar. ötürüsı ile şayet kapalı kalsaydık önümüzdeki dönemi önemli bir biçimde etkileyecekti. Bu yüzden epeyce memnunuz. Alışılmış ki bu seneye de katkısı olacak. Hem Antalya, hem Marmaris bölgesine. Artık İngilizler Türkiye’nin her bölgesinde tatil yapmayı tercih ediyor. Bizim için de epey kıymetli bir kaynak pazar. Memnunuz. Ekim ayına epey büyük katkısı olacaktır ve önümüzdeki dönem için de umutlarımızı arttırmış oldu” halinde konuştu.