Martin ve ona MotoGP Dünya Şampiyonası’na mal olabilecek yumuşak lastikle yaptığı “büyük hata”

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
“Artık büyük bir hata yaptığımı söylemek kolay. Ama harika bir başlangıç yaptım: Temiz bir sürüşle harika bir yarış çıkardım. Arkadakiler artık beni yakalamayı düşünmüyordu.” Jorge Martin, ne kadar kaçırılmış bir fırsat. Bir kez daha en hızlısı o oldu; yumuşak lastik seçimi onu en sonunda sansasyonel bir şekilde cezalandırdı. Ama tekrar dener sürat yarışıhava durumu riski nedeniyle Phillip Adası yarına yani Pazar’a kaydırıldı ve programa göre bir saat öne alındı: İtalya’da saat sabah 4’te gerçekleşecek.

Martin: “Dersimi aldım, bir daha olmayacak”

Halen takımın İspanyol pilotu İlk Pramac: “Zorunlu bir tercih değildi, diğerleri gibi ‘ortalama’yı geride bırakırsam bir fark yaratamayacağımdan korkuyordum”. Önde hepsine sert bir lastik takıldı. “Belki de garajda beni caydırabilecek birine ihtiyacım vardı”. Aslında Gigi Dall’Ignasorumlu Ducati Yarış Departmanı, buna karşı tavsiyede bulunmuştu: çok riskli. Mühendis haklıydı. “Ama evet, sonuçta bu kararlarda her zaman biraz yalnızsın: Ben bana en iyi görüneni yaptım. Bitime 6 tur kala şöyle düşünmeye başladım: ah, bitti. Sağ tarafımı biraz daha itmeye çalıştım, düşme riskini göze aldım. Ama 2 tur kala hâlâ bir buçuk saniyem vardı ve kendi kendime dedim ki: belki… Bunun yerine son turda Zarco diğerleri de oradaydı, direnmeye çalıştım ama yapacak bir şey yoktu. Dersimi aldım, gelecek yıl olmayacak. Hayal kırıklığına uğramış? Evet, kazanacağımı sanıyordum. Ancak geçen pazar Endonezya’daki kazayla birlikte durum daha da kötüydü.”

MotoGP, Zarco Avustralya’da Bagnaia’nın önünde kazandı. Martin son turda yere yığıldı

kaydeden Massimo Calandri

21 Ekim 2023

Bagnaia gülümsüyor: “Sonunda geçiş yapmak, ne güzel”

Pecco, “Biliyordum,” diye tekrarlıyor. “Bütün hafta sonu ortalamayla çalıştık çünkü doğru olan buydu. Çok fazla, pistin tutuşu. İlk başta çok hızlı gittiklerini görünce itme isteğine teslim oldum. Ama direndim. Bitime 5-6 tur kala toparlanmaya başladık, aslında onun biraz daha erken altına girmeyi bekliyordum. Lastikler geçen yıla göre %20 daha fazla aşındı. Başlangıçta şüphelendim, yarışın yarısında ise bundan korktum. kaydeden Giannantonio Ve Bağlayıcı Daha iyi bir tempom vardı: Yaklaştım ama lastiklerle boğuşuyordum ve bu yüzden biraz pes etmek zorunda kaldım. Sabırlı olmam gerektiğini biliyordum. Son turdaki geçişler gerçekten güzeldi.”

Zarco kutluyor: “Geç olması hiç olmamasından iyidir”

6 yıl 11 ay 13 gün sonra Johann Zarco zaferini ters taklayla kutlamak için geri döndü: “Geç olması hiç olmamasından iyidir. Belki de gülüyor – uzun yarışı her zaman cumartesi günü yapmalıyız”. “Mükemmel” bir yarıştan bahsediyor. “Sürüş stilimin avantajından yararlandım ve orta lastiği yönettim. Her yerde olmasa da bazı yerlerde Pecco’dan daha fazlasına sahiptim. Ancak kaçamayacağımı anladım ve kontrol etmem gerektiğini düşündüm: Bitime 5 tur kala Jorge’yi yakalayabileceğimiz açıktı, bu yüzden diğerlerini geçtim. Bitiş çizgisinden sonra kendimi sakin hissettim: ‘Gitti’. Ve Marseillaise’i birlikte söyledim Paolo Campinoti (takım patronu): buna çok önem veriyordu.”

Di Giannantonio: “Ve şimdi başka bir oyuncak daha umuyoruz”

“Bugün Zarco çok güçlüydü ama ben de o kadar kötü değildim”. Fabio Di Giannantonio, ne mutluluk. “Yılın, belki de hayatımın en iyi başlangıcıydı. Bana teknik olarak yardım ettiler: böyle başladığınızda her şey daha kolay oluyor”, diyor Romalı sürücü. Gresini takımı ayrıca startta resmi Ducatis’in ‘sihirli’ düşürülmesini de elinde bulundurdu. Bir noktada garajdaki çocuklar ona “Nefes al” tabelasını gösterdiler. Diggia gülüyor: “Bu, odaklanmamı ve doğru yolda kalmamı sağlayan bir şey. Çünkü bazen duygu sizi serbest dalışa sürükler.” Podyum “aileme, yakın arkadaşlarıma ve benimle çalışan insanlara: ekibime” ithaf edilmiştir. Bir ay içinde arkamda böyle bir ‘oyuncak’ bırakmak zorunda kalacak olmam çok yazık. Bu Ducati: Fabio eğlenmeye başlamıştı. “Çok çalıştık, büyüdük. Kendimi iyi hissediyorum, bu eşsiz bir duygu. Bu performans göz önüne alındığında, yakın zamanda başka bir oyuncak bulmayı umuyoruz.” Sprint yarışına başlamak için sabırsızlanıyor: “Yarışmaktan mutluyum, çünkü motosiklette her şey yolunda. Yarın da iyi bir yarış çıkarabiliriz.”