Mehmet Ceyhan okullardaki Covid uygulamasını eleştirdi: Biraz fazla risk almış oluyoruz

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Mehmet Ceyhan okullardaki Covid uygulamasını eleştirdi: Biraz fazla risk almış oluyoruz Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Lideri Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Ulusal Eğitim Bakanlığı’nın okullarda Covid-19 müspet olay çıkması durumunda yapılması gereken uygulamalarını kıymetlendirdi.

“EĞİTİME ORTA VERİLMESİ İÇİN SINIFTA EN AZ 2 HADİSE ÇIKMASI GEREKİYOR”

Ceyhan şu tabirleri kullandı:

* Okul rehberinde olumlu tek öğrenci varlığında sınıfın geri kalanının eğitime devam ettiğini birkaç gün evvel paylaşmıştım. İtirazlar olmuştu; ‘İlk üç sınıfta sınıf konutta karantinaya alınıyor, bizim okulda o denli değil’ halinde. Rehberin son hali bu.

* Eğitime orta verilmesi için o sınıfta en az 2 hadise çıkması gerekiyor. Bilim konseyindeki arkadaşlarımız bu biçimde uygun görmüş. Fakat iki olumlu belirtili hasta olduğunda bunun epeyce daha fazlası belirtisiz çocuk olabilir.

“BİRAZ FAZLA RİSK ALMIŞ OLUYORUZ”

Ceyhan, daha evvelinde yaptığı değerlendirmesinde ise şunları söylemişti:

* Sınıfta tek olay var ise sınıf kapatılmıyor. Öğretmenler ve o sınıfın öğrencileri maske takıyorsa (buna kim karar verecek aşikâr değil) 14 gün, günde iki sefer belirti takibi ile eğitim devam ediyor.

* İkinci hadise var ise bu biçimde herkes yakın temaslı sayılıyor ve konutta izolasyona alınıyor.

* Hadise çıktığında okulda ne yapılacak, bununla ilgili bir düzenleme yok.

* Çocuklarda hastalık yüzde 90 belirtisiz seyrediyor ve aşılar delta varyantının bulaşmasını önlemiyor. Tek belirtili çocuk varlığında bile etrafında 8-9 belirtisiz, virüs müspet çocuk olabilir. Tarama testi uygulamıyoruz. Karantinayı lakin 2 belirtili hasta var ise uygulamakla biraz fazla risk almış oluyoruz.

Ulusal Eğitim Bakanlığı, bir sınıfta öğrencilerden rastgele birinde Covid-19 olumlu tanısı konulması durumunda öğrencilerin ve öğretmenlerin izleme alınacağını ve okullarına devam edeceğini duyurmuştu.