Mert Bhalbukinoğlu TED Üniversitesi Konuşması

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Mert Bhalbukinoğlu TED Üniversitesi Konuşması
MESA Mesken İdare Şurası Lideri Mert Bhalbukinoğlu, TED Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğrencileri ile Bir Ortaya Geldi

Türkiye’de “konut geliştirici” olarak 52. yılını kutlayan sayılı markalardan biri olan MESA Mesken’in İdare Şurası Lideri Mert Bhalbukinoğlu, kendisinin de birinci, orta ve lise tahsilini tamamladığı Türkiye’nin en esaslı eğitim kurumlarından TED Koleji’ni de kuran Türk Eğitim Derneği’nin hayata geçirdiği TED Üniversitesi’nde Mimarlık Fakültesi öğrencileri ile bir ortaya geldi.

52 yıldır gayrimenkul bölümünde ismi itimat ile anılan MESA, sanat, spor ve eğitim alanlarında gençlere dayanak vermeye devam ediyor. MESA Mesken İdare Konseyi Lideri Mert Bhalbukinoğlu, birinci, orta ve lise tahsili tamamladığı, Türkiye’nin en esaslı eğitim kurumlarından TED Koleji’ni de kuran Türk Eğitim Derneği’nin hayata geçirdiği TED Üniversitesi’nde Mimarlık Fakültesi öğrencileri ile bir ortaya geldi.

“Eskizden Geleceğe” teması ile gerçekleştirilen buluşmada Mert Bhalbukinoğlu, kendi mimarlık mesleğinden bahsetti, akabinde bir projenin en başından en sonuna kadar nasıl işlendiğini tüm bilgileriyla genç mimar adayları ile paylaştı. MESA’nın değerli projelerinden biri olan MESA Orman örneği üzerinden ise bir projenin tüm iş geliştirme süreçlerini aktardıktan ve konut mimarisinin geleceğinden bahsettikten daha sonra üniversitelilerden gelen soruları yanıtladı.

Konuşmasında MESA’nın bugüne kadar 130.000’den çok konut ürettiğini belirten Mert Bhalbukinoğlu, “Bugün, konut ve konut anlayışı öbür bir tarafa evriliyor, sürdürülebilirlik giderek daha fazla ehemmiyet kazanıyor. Biz de MESA olarak bu değişime ayak uydurmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Projelerimizi değişen ve değişeceğini ön gördüğümüz beklentilere uygun bir biçimde düzenliyoruz. MESA markası, 21. yüzyılda da gayrimenkul bölümünde öncü olmaya devam edecek.” dedi.

“Oxford School Of Architecture”da Mimarlık kısmında lisans ve “Oxford Brookes School Of Town Planning”de ise Kent Bölge Planlama alanında yüksek lisans derecelerini alan Bhalbukinoğlu, mesleğine 2000 yılında BSB London Architects firmasında başladı, 2001 yılında çalışma hayatına InfoTron firmasında devam etti. MESA’daki mesleğine ise 2003 yılında şantiyede ince işler şefi olarak başlayan Mert Bhalbukinoğlu, MESA’nın yurt içi ve yurt dışı projelerinde çeşitli nazaranvler yürüttü. 2020 yılı itibariyle İdare Şurası Lideri olarak nazaranv alan Bhalbukinoğlu ayrıyeten MESA Holding İdare Şurası Lider Vekili’dir.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı