MHP, AKP’li liderin ‘metrekaresi 1 lira’ kelamını savundu

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
MHP, AKP’li liderin ‘metrekaresi 1 lira’ kelamını savundu AKP’li Elazığ Belediye Lideri Şahin Şerifoğulları, Abdullahpaşa Mahallesi’ndeki hazine topraklarının metrekaresinin 1 TL’ye satılacağını söylemesine karşın 450 TL’ye satma sonucu reaksiyon çekmişti. AKP’li liderin açıklamasına MHP’li isimden takviye geldi.

AKP’li Elazığ Belediye Lideri Şahin Şerifoğulları, 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6,8’lik sarsıntının akabinde merkez Abdullahpaşa Mahallesinde bulunan hazine yerlerinin metrekaresinin 1 liraya vatandaşlara verileceğini açıklamıştı.

Etraf ve Şehircilik Bakanlığı tarafınca hazine topraklarının Elazığ Belediyesine devredilmesi daha sonrasında metrekaresi 1 liraya verileceği söylenen hazine topraklarının metrekaresinin 450 TL’ye satılması kararlaştırıldı. AKP’li belediyenin bu sonucuna mahalle sakinleri reaksiyon göstermişti.

AKP’li Şerifoğulları’nın açıklamalarını SÖZCÜ’ye kıymetlendiren Elazığ Belediyesi MHP Meclis Üyesi Behçet Susmaz, “Rakamlar üzerinde yorumlar yapılabilir, ancak bence burada önemli olan bir suistimal var mı yok daha hayli bu açı beni ilgilendiriyor” diye kaydetti.

“O EMLAK ELAZIĞ’DA YAŞAYAN HERKESİN ORTAK MALI”

Bir belediye liderinin vatandaşı düşündüğü üzere belediyeyi de düşünmek zorunda olduğunu belirten Susmaz, haziren yerlerinin metrekaresinin 450 TL’ye verilmesine ait şunları kaydetti:

“Bu mevzuyu birkaç sefer söz etmiştik. Orada kentsel dönüşüm yapılabilme talihi daha yüksekti fakat olmadı. Tabi çeşitli sebepler var bunların. Fakat o yerler belediyenin malıdır. Onu pahalandırmak ve belediyeye gelir elde etmek ve gelirlerini artırma açısından herbiçimde düşündü lider. Tabi lider vatandaşı düşündüğü üzere belediyeyi de düşünmek mecburiyetinde diye düşünüyorum.

Sonuçta satılan yerlerin parası belediye liderinin cebine girecek değil belediyenin kasasına girecek. Belediye lideri herbiçimde belediyenin gelirlerini daha fazlaca kıymet vermiş diye düşünüyorum. Yoksa o para belediye liderinin ya da etrafındaki insanların cebine girecek değil. Sayılar üzerinde yorumlar yapılabilir, lakin bence burada önemli olan bir suistimal var mı yok daha fazlaca bu açı beni ilgilendiriyor. Burada da bir suistimal yok.

Belediye lideri o konuşmasında herbiçimde şansız bir tabir kullanmış. daha sonradan haleti ruhiye içerisinde daha sonrasında da belediyenin gelirleri ve menfaati açısından değerlendirmiştir. Kaldı ki o parayla bir daha vatandaşa hizmet edecek. Belediye oradaki arsayı 1 liraya verdiği vakit oradaki arasalar belediyenin olduğu için o emlak Elazığ’da yaşayan her insanın ortak malı. O malı da korumak ve kıymetlendirmek mecburiyetinde diye düşünüyorum.”