Mil-Diyanet Sen üyelerinin Yılmaz Özdil’e hakaretleri ‘fikir özgürlüğü’ sayıldı

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Mil-Diyanet Sen üyelerinin Yılmaz Özdil’e hakaretleri ‘fikir özgürlüğü’ sayıldı İSTANBUL Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Mil-Diyanet Sen lider ve yardımcılarının SÖZCÜ muharriri Yılmaz Özdil için kullandıkları; “çukurlaşan gazeteci müsveddesi”, “ağzı lağım kokan” üzere sözleri ‘hakaret’ olarak kabul etmedi.

İSTANBUL
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Mil-Diyanet Sen lider ve yardımcılarının SÖZCÜ muharriri Yılmaz Özdil’e hakaretleri fikir özgürlüğü sayıldı. Mil-Diyanet Sen lider ve yardımcılarının Yılmaz Özdil için kullandıkları; “çukurlaşan gazeteci müsveddesi”, “ağzı lağım kokan” üzere sözleri ‘hakaret’ olarak kabul etmedi. Savcılık bu sözleri, ‘ağır eleştiri’ ve ‘kaba söz’ olarak kıymetlendirerek, lider ve üyeler hakkında dava açılmasına ‘gerek yok’ dedi. Soruşturmada takipsizlik sonucu verildi.

ORGANİZE BİÇİMDE

Özdil hakkında, Manevi Unsurlu Liyakatli Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası olan Mil-Diyanet Sen Lideri Celaleddin Gül ve yardımcılarının organize bir biçimde hakaretlerine maruz kalmıştı. Yeni Akit gazetesi de bu kelamları yayınlamıştı.

TOPLUMSAL LİNÇ DAVETİ

Gül, bununla da kalmayıp, toplumsal medya hesabından yaptığı açıklamada, “140 bin Diyanet işçisine davette bulunuyorum; Gelin daima birlikte paylaşımlarımızla bu hadsiz adamı tükürüğe boğalım” diyerek linç davetinde bulunmuştu. Özdil, “Açıkça söyleyeyim. Allah’a bir can borcumuz var, mevtle tehdit ederek korkutamazsınız, kalemimi gerekirse kendim kırarım, yeniden kimsenin buyruğuna vermem” dedi.

ÖZDİL İÇİN 2 YIL İSTENDİ

Özdil, kendisi için ‘öldüklerinde cesetleri mescitlerimize sokulmasın’ diyen Yalova Üniversitesi öğretim vazifelisi Ebubekir Sifil’e yönelik yazdığı ‘Yobazın Tehdidi’ başlıklı yazısında, ‘alenen hakaret’ ettiği sebebi öne sürülerek 2 yıl 4 aya kadar mahpus cezası istemiyle dava açılmıştı.