Milletin ciğerleri yanmış çay atmak ayıptır yahu!

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Milletin ciğerleri yanmış çay atmak ayıptır yahu! Cumhurbaşkanı Erdoğan sel felaketinin vurduğu Rize’yi 23 Temmuz’da ziyaret ederek otobüsün üzerinden vatandaşa çay dağıtmış ve tenkit almıştı. Erdoğan bu defa de Marmaris’te yangın bölgesinde otobüsün üzerinden vatandaşa çay poşetleri attı. Erdoğan’a muhalefetten sert reaksiyon geldi. CHP Genel Lider Yardımcısı Onursal Adıgüzel “Milletin ciğerleri yanmış, afet bölgesine gidip acılı vatandaşa çay atmak hangi aklın tezahürü? Ayıptır yahu ayıptır!” dedi.

Erdoğan Marmaris’te yangın bölgelerini ziyaret ettikten daha sonra akşam otobüsün üzerinden halka çay dağıttı.

AYIP DENEN BİR ŞEY VAR

Memleket Partisi başkanı Muharrem İnce “Marmaris’te yüreği yanan insanların başına da çay fırlatmışsın. Senin durumun siyasetin değil, tebabetin ilgilenmesi gereken bir durum artık. Vatanı yanan, yüreği yanan insanlara keyif çayı fırlatan bu Cumhurbaşkanı’nı Türk doktorlarına havale ediyorum” diye reaksiyon gösterdi.

YETERLİ Parti Genel Lider Yardımcısı Ümit Dikbayır da “Şirazesi kaymak: İstikrarını yitirmek, denetimini kaybetmek, fizikî ve ruhsal olarak tutarsız olmak. Tabirinin haleti ruhiyesidir” dedi.

UYGUN Parti Genel Lider Yardımcısı Erhan Usta da “Cumhurbaşkanı danışmanları: “Efendim; yangınlar denetim altına alınamıyor, THK’ya atadığımız kayyum düğünde, paraları yandaşlara yedirmekten yangın söndürme uçağı alamadık, hayvanlar ve ağaçlar telef oldu, beşerler mağdur, ne yapalım? Erdoğan: “Kafalarına çay atalım” paylaşımında bulundu.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise “Erdoğan Marmaris’te de insanlara çay atmış! Bu nasıl bir zihniyet anlamak mümkün değil. İnanılır üzere değil. Utancı gidenin, kalbi de gider” yorumunda bulundu.

Erdoğan Rize’de 23 Temmuz’da sel felaketi daha sonrası otobüsün üzerinden vatandaşa çay dağıtmıştı.

HAZIR ATEŞ VARKEN DEMLEYİP KEYİF YAPIN MI DIYOR?

DEVA Partisi Genel Lideri Ali Babacan da Erdoğan’a reaksiyon gösteren isimler içindeydı. Babacan “Ayıp denen bir şey var kâfi artık” paylaşımında bulundu.

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ise, “Memleket yanıyor, Marmaris yanıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Marmaris’e çay dağıtıyor. Latifedir diye 5 kere seyrettim. Hayaldir diye kendime çimdik attım. Sahiden çay dağıtıyor. Hazır ateş varken, demleyip keyif (!) yapın mı diyor? Allah aşkına bu nasıl baş?” diye sordu.

Demokrat Parti Genel Lideri Gültekin Uysal ise “Orman yangınları Akp için son damla oldu; artık hiç bir sureci ve krizi yönetemiyorlar! Orman yangınları vesilesi ve son olarak Akp Genel LİDERİ sn Erdoğan’ın Marmaris’te kalabalığa çay atması Akp’nin BEYİN ÖLÜMÜ’nün oldukçatan gerçekleştiğini gösteriyor! #YeterBeUsta” paylaşımını yaptı.

Erdoğan’ın konvoyunun yangın bölgesinde yolları kestiği ve trafiğe niye olduğu görüldü. CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya Twitter hesabından manzaraları paylaştı.

Bu imaj toplumsal medyada reaksiyon çekti.

O anları balkonundan kameraya alan bir yurttaş “Yangın bölgesinde arkda itfaiyeler bekliyor lakin geçen daha değerli olduğu için yangın değerli değil. İtfaiye orada bekliyor. Sayın Erdoğan geçiyormuş” dedi. CHP’li Tuncay Özkan “13 uçağa, muhafaza ordusuna para var. Bir tek yangın söndürme uçağı almaya parası yok” diye konuştu.