Milletlerin en fedakâr varlıkları öğretmenlerdir

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Milletlerin en fedakâr varlıkları öğretmenlerdir
Kocaeli Büyükşehir Belediye Lideri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, öğretmenler günü sebebiyle yayınladığı bir iletiyle bütün öğretmenleri tebrik etti.

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir ileti yayınlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Lideri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Başöğretmen Atatürk’ün kelamlarında can bulan tabir ile ‘Dünyanın her yerinde milletlerin en fedakâr varlıkları öğretmenlerdir.’ Onlar yavrularımıza uzanan şefkatli bir el, kol kanat geren merhametli bir yürek ve yollarını aydınlatan bir ışık deposudurlar” dedi.

Lider Büyükakın kelamlarına şöyle devam etti; “Öğretmenlerimiz sırf yavrularımızın zihnini, kalbini aydınlatmakla kalmayıp emekleri, çabaları, ilim ve irfanlarıyla milletimizin geleceğini de şekillendirirler. Kadim mirasımızı, kültürümüzü taşıyacak kuşakları inşa ederler. Yarının devlet adamları, bilim adamları, sanatkarları öğretmenlerimizin mümbit ellerinde yetişecektir. Bugün ülkemizin dört bir yanında bakılırsav yapan öğrencilerine umut olan, ışık olan bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum.

Öğretmenlik sabır ve fedakârlık gerektirir. Bu mesleğin mükafatı hiç bir maddi bedelle ölçülmez. Bu paha, öğretmenin hasat mevsiminde zımnidir. Kendi bahçesinde yetişen ağaçların meyvelendiğini görmek, ışığına ışık, umuduna umut kattığı öğrencilerinin insanlara faydalı olduğunu görmektir onun mükafatı. İşte bu yüzden öğretmenlerimiz de ana üzere, baba üzere kutsaldır. Bu manalı günde bütün öğretmenlerimizi gönül dolusu selamla selamlıyorum.

Başta vazifesi başında şehit olmuş eğitimcilerimiz olmak üzere, ahirete irtihal eden tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet ve mağfiret diliyorum. Emekli öğretmenlerimize de sağlıklı, iyi ve uzun ömürler niyaz ediyorum. Üzerimde emeği olan bütün öğretmenlerimi hayırla yâd ediyor, ellerinden öpüyorum. Öğretmeler Gününüz kutlu olsun.”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Lideri

Doç. Dr. Tahir Büyükakın

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı