Milletvekili Tutdere gece yarısı tütün yasağı hareketine katıldı, alandı coşkuyla karşılandı

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Milletvekili Tutdere gece yarısı tütün yasağı hareketine katıldı, alandı coşkuyla karşılandı
Sarmalık tütün ticareti yapan kişiler halkında 3 yıldan 6 yıla kadar mahpus cezası önnazarann yasanın 1 Temmuz’da yürürlüğe girmesiyle birlikte tek geçim kaynaklarının ellerinden alınmasına reaksiyon gösteren binlerce Adıyamanlı tütün üreticisi, Adıyaman-Malatya yolunu trafiğe kapatarak “Tütünüme Dokunma” aksiyonu başlattı.

Adıyaman- Malatya yolundaki eylem alanına gelerekAdıyamanlı tütün üreticilerine dayanaklerini sunan TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, tütüncülere mahpus cezası öngoren yasanın ertelenmesi için büyük bir efor sarf ettiğinin altını çizerek,yasanın yürürlüğe girmesiyle bir arada AKP iktidarının Adıyamanlı tütün üreticilerinin ekmeklerini ellerinden aldığını tabir etti.

Adıyaman’ın Feryatlarına Kulak Verecek Bir Vicdanı Bu Saate Kadar Göremedik

Yaşanacak mağduriyetleri aylar evvelce gördüğünü ve biroldukca platformda mevzu hakkında iktidorta davetlerde bulunduğunu tabir eden Milletvekili Tutdere, “Yaşanacak mağduriyetleri gördüm ve aylar evvelden, bulunduğum her platformda husus halkında iktidara davetlerde bulundum.Adıyamanlı tütün üreticilerininekmeğiyle, aşıyla oynamayın dedik.Bu davetimizı Çelikhan Meydanı’ndan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Şura kürsüsünden, Yargı Reformu’nun görüşüldüğü komiteden uyardım, olmadı..Yerimden kelam aldım “Ey iktidar sahipleri, bu yoksul fukaranın ekmeğiyle oynamayın” dedim kimse dinlemedi.” tabirlerini kullandı.

Yasanın ertelenmesi için gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında da bilgi aktaran Milletvekili Tutdere,“Tütünden sorumlu Tarım ve Orman Bakan Yardımcısıyla görüştüm, olmadı. TBMM’de kümesi bulunansiyasi partilerin küme başkanvekilleriyle görüştüm, ellinizi vicdanınıza koyun vegeçimini tütünden sağlayan yoksul fukaranın mağdur olmaması için bu maddeyi erteleyelim. sonrasındasındadan toptan bu cezayı ortadan kaldıracak çalışmalara yapalım dedim.. Dedik lakin maalesef Adıyamanlının feryatlarına kulak verecek bir vicdanı bu saate kadar daha görmedik.”şeklinde konuştu.

Birileri Kazansın Diye Yüzbinlerce İnsanı Mağdur Etmeye Kimsenin Hakkı Yoktur

Tütün çabasınin siyaset üstü bir onur gayretiolduğunun altını çizen Milletvekili Tutdere, “Tütün gayreti gelecek çabasıdır. Türkiye’yi yönetenler bu sorunuçözmek zorundadır. İktidar bu sorunu çözünceye kadarbizlerin nefesini enselerinde hissedecekler, ta ki bu sorun çözülünceye kadar. Siz ekmeğiniz için, geleceğiniz için bu kararlı, onurlu ve hamasetli duruşunuzu ortaya koyduktan daha sonra sizin bu duruşunuzun karşısında hiç bir güç dayanamaz.” dedi.

3büyük sigara şirketişad olacak diye yahut güçlü şirketlerin işverenleri paralarına para katsın diye yüzbinlerce insanı kimsenin mağdur etmeye hakkı yoktur sözlerini kullanan Tutdere, “Şuanda hepimizin ortak paydası tütündür.Bu ortak paydadaanayasal haklarımızı kullanarak, demokratik reaksiyonumuzu sonuna kadar ortaya koyacağız.. Kimse tütüncünün eğileceğini, bir santim geri adım atacağını sakın aklındangeçirmesin. Türkiye’nin dört bir yanında bu işten ekmeğini kazanan bütün onurlu beşerler, bu işiçocuklarının geleceği olarak görüyorlar ve bu işin bilincindeler. Kimse tütüncününaklıyladalga geçmesin, tütüncünün geleceğine deipotek koymasın.100 yıldır bu topraklarda dedelerimizin, atalarımızın ürettiği, sattığı vebu meydandaki her insanın canında, kanında yararı olan tütüne hangi el uzanırsa o eli kırarız, kim göz dikerse de o gözü de çıkarırız.”ifadelerini kullandı.

100 Yıl daha sonra Torunlarınınız Sizlerle İftihar Edecek

Tütün için verilen onur uğraşın yüz yıl daha sonra dahi onurla anılacağını söz eden Milletvekili Tutdere, “Çelikhan’da, Adıyaman’a destan yazdınız. Tarihe not düştünüz. Geçtiğimiz günlerde Meclis Genel Kurulu’nda yaptığım konuşmamda dedim ki “1 Temmuz’u tütünüreticisi unutmayacak” dedim evet unutmadınız. Tarihe altın harflerle geçecek onurlu bir çabayı bugün bu meydanda siz yazdınız. Sizin çocuklarınız, torunlarınız 100 yıl da geçse bu onurlu çabayı hürmetle selamlayacak, hepinize bu onurlu davranışından dolayı iftihar edecek.” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı