Möhwald şimdi şansını Belçika’da deniyor.

ahmetbeyler

Active member
Ev
1.Birlik
1. FC Union Berlin’den ayrıldıktan sonra: Möhwald şimdi şansını Belçika’da deniyor

Orta saha oyuncusu, Köpenick’te ayılma yıllarının ardından KAS Eupen tarafından işe alınan teknik direktör Florian Kohfeldt’in çağrısına uydu.

Köpenick’te mutlu değildi: Kevin Möhwald.Huebner/imago

2021 yazında Werder Bremen’den 1. FC Union Berlin’e geçiş yapan Kevin Möhwald, Belçika birinci lig kulübü KAS Eupen’e geçmek üzere. 29 yaşındaki oyuncu orada Bremen’in müdavimlerinden biri olduğu teknik direktör Florian Kohfeldt ile tanışır. Ancak Union teknik direktörü Urs Fischer yönetiminde orta saha oyuncusu son aylarda hiç şansı olmadı ve maç günü kadrosuna bile giremedi. Daha maçın son gününde Koepenick, Erfurtlu oyuncuya veda etti.

“Şu anda bildiklerimle, bu kararı bir daha vermezdim. Geçen seneki sezon benim için biraz hayal kırıklığıydı. Beklediğim oyun sürelerini bulamadım. Ama orada en az bir kez oynadım, bu sezon gösterebileceğim bir kadro adaylığım yok” dedi Möhwald bu yılın Nisan ayında.

Lennart Moser zaten orada

Şimdi şansını Eupen’de, eski Unioner Lennart Moser’ın da sözleşmeli olduğu Royal General Sports Association’da deniyor. Geçen sezon Jupiler Pro League’de, yani Belçika birinci liginde Eupen, masada on beşinci olarak küme düşmekten kurtuldu. Kohfeldt, Wolfgang Frank (2011/12), Stefan Krämer (2021/22) ve BeHaberler Storck’tan (2022) sonra KAS’ta dördüncü Alman teknik direktör.