Islak yolda kimse Garbagnate’den Shark’tan daha iyi yüzemez: Kalex kullanan 22 yaşındaki Marc Vds Racing sürücüsü Tony Arbolino, İspanyol Antonio Lopez ve İngiliz Jake Dixon’ı geçerek Arjantin Moto2 gp’yi kazandı. Paolo Simoncelli tarafından keşfedilen ve teknik direktör Carlo Pernat tarafından yönetilen bir başka yetenek olan Milanese, şimdi dünya sıralamasında hak ettiği şekilde lider durumda: Onun için, 2022 de dahil olmak üzere, son 6 yarışta 3. başarı ve 5. podyum, önemli bir büyümeye tanıklık ediyor. Bu zafer ve geçen Pazar günü Portimao’daki podyumu ile Tony, bugün sadece 12. olan Aron Canet (33) ve çok sevilen Pedro Acosta’nın (29) önünde 41 puanla klasmanda lider konumda. 2021 yılından bu yana yarıştığı kategoride 4. kariyer başarısı, dünya şampiyonasında 7.’lik. Bitiş çizgisinde mutluluktan uçuyor: “Gerçekten denedim: Burada, Arjantin’de Acosta ile aradaki farkı kapatabileceğimi düşündüm ama böyle bir Pazar günü hayal etmemiştim. En başından itibaren zorlamaya çalıştım ve sınıra ulaştım, garajda çılgınca bir iş çıkardılar. Bugünlük bu günün tadını çıkarıyoruz, yarından itibaren Austin’deki bir sonraki yarışı düşüneceğiz. Görünüşe göre yenilmesi gereken sürücü oldum. Zaferi aileme adıyorum” dedi. Diğer İtalyanlar arasında Celestino Vietti 13. sırada.
konular
konular