SACHSENRING. Zaptedilemez Pecco, o hala pole pozisyonunda: üst üste üçüncü ve birinci sınıfta kariyerinin on beşincisi, tıpkı belli bir Wayne Rainey gibi! Dünya şampiyonu, Sakson pistindeki eleme turlarını en iyi zamanla bitiriyor ve hatırlanması için başka bir hafta sonu için rezerve edildi: bu öğleden sonra sprint yarışında (15:00) ve yarın Almanya GP’de Luca Marini ile birlikte herkesin önünde start alacak. Valentino Rossi’nin erkek kardeşi, Mooney VR46 takımından Ducati’ye binerken muhteşem bir form anını doğruladı: Mugello’da podyuma yaklaştıktan sonra, kesinlikle baş kahraman olacak. Çok sayıda kaza nedeniyle pistte dalgalanan bir başka sarı bayrakla iptal edilen bir süper-zamanlı denemesi olan takım arkadaşı Marco Bezzecchi için çok kötü. Ön sıra Avustralyalı Miller’s Ktm için de, ikinci sıra Borgo Panigale’nin motosikletlerinin tekelindeyken (sonuçta ilk 6’da 5 Kırmızı var): Finalde dağılan Zarco, Bez’den daha iyi yaptı ve Pramac takımı için Fransız ile birlikte binen Martin’in. İnatçı, çok cesur bir Marc Marquez için sadece üçüncü sıra: Yamyam ilk kez Q1 sırasında düştü, Q2’ye geçişi kazanmak için Honda kutusuna koştu. İkinci seansta tekrar asfalta çıktı: topallayarak ayağa kalktı, tekrar başladı ve 7. kez hala olağanüstü bir sonuç, kardeşi Alex ve Binder’ın hemen önünde. Aleix Espargarò için dördüncü sıra, ardından sarı kart tarafından durdurulmadan önce çok hızlı giden talihsiz Bastianini ve Quartararo.
Pecco mutlu: “Bu pistte önden başlamak önemli”
Bagnaia için sıralamadaki liderliğini yükseltmek için iyi bir fırsat var. “Böyle bir pistte, sollamanın hiç de kolay olmadığı bir yerde pole pozisyonundan başlamak çok önemli. Sıralama turlarında çok hızlı 4-5 tur attım ama sonunda beni bir saydılar. Yarışta ön lastik seçimi belirleyici olacak, hala düşünüyoruz.” her şey, sanki kuru zemindeymiş gibi ıslak zeminde sürüyorum, aynı zamanda lastikleri sıcak tutmaya çalışıyorum. Yazık, çünkü Q2’nin son turunda gerçekten hızlı gidiyordum ama son virajda kontrolü kaybetmek: Kendimi kıl payı kurtardım”.
konular
Pecco mutlu: “Bu pistte önden başlamak önemli”
Bagnaia için sıralamadaki liderliğini yükseltmek için iyi bir fırsat var. “Böyle bir pistte, sollamanın hiç de kolay olmadığı bir yerde pole pozisyonundan başlamak çok önemli. Sıralama turlarında çok hızlı 4-5 tur attım ama sonunda beni bir saydılar. Yarışta ön lastik seçimi belirleyici olacak, hala düşünüyoruz.” her şey, sanki kuru zemindeymiş gibi ıslak zeminde sürüyorum, aynı zamanda lastikleri sıcak tutmaya çalışıyorum. Yazık, çünkü Q2’nin son turunda gerçekten hızlı gidiyordum ama son virajda kontrolü kaybetmek: Kendimi kıl payı kurtardım”.
konular