İspanyol Jorge Martin, Sachsenring sprint yarışını kasıp kavurdu ve yarın Almanya GP’de pole pozisyonundan başlayacak olan ve Cumartesi günkü yarışı 2. sırada tamamlayan dünya şampiyonu Pecco Bagnaia ile arasındaki puan farkını -21’e çıkardı. Bir kez daha Ducati’nin dublörü olan Borgo Panigale’nin motosikletleri rakipsiz görünüyor: bugünkü podyumu KTM kullanan Avustralyalı Miller tamamladı. Sıralama turlarında Honda’sıyla iki kez kaza yapan ve ardından çok uzakta bitiren Marc Marquez’in çilesi devam ediyor, 11.: Sakson “bahçesinde” en yakıcı yenilgileri yaşayan Cervera’dan Yamyam için yine sıfır puan. Bezzecchi önde daha yumuşak bir lastik taktı, onun için kötü gitti: bitiş çizgisinde 7. olan Rimini’den binici için sadece 3 puan. Luca Marini için bir dördüncülük daha, ancak hafta sonu daha yeni başladı: yarın ‘Maro’ ön sıradan başlıyor ve her zamanki muhteşem Bagnaia ile birlikte favori. Sıralamada Pecco 140 puanla her zaman önde ama şimdi Martin 2. sırada (119). Bezzecchi üçüncü konuma kayıyor (113). Sıralamanın geri kalanı Binder, Zarco ve Martin ile değişmedi.
MotoGp, Almanya: Bagnaia pole pozisyonunda, Marini de ön sırada. Marc Marquez iki kez kaza yaptı
kaydeden Massimo Calandri
17 Haziran 2023
Pecco: “Jorge’ye tebrikler, iyi mücadele”
Martin, Gp23’ünün ön kaportasını öpüyor ve kutluyor: “Başlangıçta sınırdayken son turlardan çok keyif aldım. İkisini de geçtim ama ön tarafı kaybettim: Dengemi korudum, idare etmeye devam ettim. … Yarın kazanmak için savaşabileceğimizi umalım.” Pecco Bagnaia, sıralamada 9 değerli puan: “Yarışın ilk bölümü çok keyifliydi, Jack ile iyi bir mücadeleydi ama sonra Jorge bugün gerçekten çok hızlıydı: tebrikler, bu başarıyı hak ediyor. Bakalım işler nasıl gidecek? Yarın”. Jack Miller her zaman gülümsüyor: “Bana iyi bir başlangıç yapmışım gibi geldi ama gerçekte motosiklet benden biraz uzaklaştı: diğerleriyle iyi bir mücadele, Pecco’ya yakın kalmaya çalıştım ama kolay olmadı. Podyum hala iyi bir sonuç” dedi.
MotoGp, canlı TV ve Almanya GP’si akışı: nerede ve ne zaman izlenir
17 Haziran 2023
Ne felaket, Japon motosikletleri
Pecco önden start almıştı ama Miller ile heyecan verici ve tehlikeli bir düelloda enerjisini kaybetmişti: Martin dördüncü turun sonunda ikisini de geçerek bundan faydalandı ve o andan itibaren imkansız bir hız empoze etmeye başladı. Bagnaia’nın 2 saniye ve yarısı önünde 15 tur. Zarco ayrıca, Binder’ı etkileyici bir final geçişinin ardından 5. sırada puan topluyor. Alex Marquez 8. ve Aleix Espargarò’dan Aprilia 9. sırayı 24 binde bir farkla uçurdu ve Bastianini kapmak için son puanı aldı. Japonların felaketi devam ediyor: Marc Marquez Honda’ların en iyisi, Quartararo Yamaha ile 13. (ve Morbidelli 15.).
konular
MotoGp, Almanya: Bagnaia pole pozisyonunda, Marini de ön sırada. Marc Marquez iki kez kaza yaptı
kaydeden Massimo Calandri
17 Haziran 2023
Pecco: “Jorge’ye tebrikler, iyi mücadele”
Martin, Gp23’ünün ön kaportasını öpüyor ve kutluyor: “Başlangıçta sınırdayken son turlardan çok keyif aldım. İkisini de geçtim ama ön tarafı kaybettim: Dengemi korudum, idare etmeye devam ettim. … Yarın kazanmak için savaşabileceğimizi umalım.” Pecco Bagnaia, sıralamada 9 değerli puan: “Yarışın ilk bölümü çok keyifliydi, Jack ile iyi bir mücadeleydi ama sonra Jorge bugün gerçekten çok hızlıydı: tebrikler, bu başarıyı hak ediyor. Bakalım işler nasıl gidecek? Yarın”. Jack Miller her zaman gülümsüyor: “Bana iyi bir başlangıç yapmışım gibi geldi ama gerçekte motosiklet benden biraz uzaklaştı: diğerleriyle iyi bir mücadele, Pecco’ya yakın kalmaya çalıştım ama kolay olmadı. Podyum hala iyi bir sonuç” dedi.
MotoGp, canlı TV ve Almanya GP’si akışı: nerede ve ne zaman izlenir
17 Haziran 2023
Ne felaket, Japon motosikletleri
Pecco önden start almıştı ama Miller ile heyecan verici ve tehlikeli bir düelloda enerjisini kaybetmişti: Martin dördüncü turun sonunda ikisini de geçerek bundan faydalandı ve o andan itibaren imkansız bir hız empoze etmeye başladı. Bagnaia’nın 2 saniye ve yarısı önünde 15 tur. Zarco ayrıca, Binder’ı etkileyici bir final geçişinin ardından 5. sırada puan topluyor. Alex Marquez 8. ve Aleix Espargarò’dan Aprilia 9. sırayı 24 binde bir farkla uçurdu ve Bastianini kapmak için son puanı aldı. Japonların felaketi devam ediyor: Marc Marquez Honda’ların en iyisi, Quartararo Yamaha ile 13. (ve Morbidelli 15.).
konular