MotoGp, Arjantin: Alex Marquez pole pozisyonunda, ayrıca Bezzecchi ve Bagnaia ön sırada

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
TERMAS DE RIO HONDO. Marquez pole pozisyonunda, ama tabii ki o iblis Marc değil (sağ başparmağı kırılmış, onu yalnızca 2 hafta sonra Teksas’ta tekrar göreceğiz): Yamyam’ın küçük kardeşi Alex, Gresini takımının bir Ducati’sine ata binmiş, en iyi zamanı vuruyor lastik seçimi ile dikkat çeken çılgın bir eleme seansının sonunda. Hala kirli, İsviçre peyniri gibi deliklerle dolu ve Q1 arifesinde hafif bir yağmurla hain hale gelen Arjantin pistinde, Q2’nin son 2 turunda kuru lastik seçme cüretinde bulunan sürücüler ödüllendirildi: Katalan ve ona Bezzecchi, ikinci kez deneme ve hala kahraman, ama her şeyden önce, 2 tur kala 10. olan ancak bunu telafi etmeyi başaran ve sinirlerinin çok güçlü olduğunu bir kez daha kanıtlayan Bagnaia. Pecco, dünya şampiyonu ön sıradan başlıyor ve sakince gülümsüyor: “Sonunda üzerimi değiştirip kaygan giysiler giymeye karar verdiğimde, pist henüz tam olarak doğru değildi”, diye anlatıyor Pecco. “Mutluyum, çünkü bu koşullarda genellikle biraz acı çekiyorum: ama bir risk aldım ve her şey daha kolaydı.” Sprint yarışı birkaç saat içinde gerçekleşecek. “Bu belirsiz hava devam ederse ve su birikintileri gitmezse her şey karmaşık olabilir. Havanın güzel olmasını umalım.”

Alex: “İlk ama ne stres, sadece bir bisikletle”

Alex Marquez Q1’den geldi ve sonunda alev alan Ducati’yi terk etmek zorunda kaldı. Diğer GP22’ye bindi. “Yalnızca o kaldı ve stresliydi: Islak zemine kuru lastikler koydum, takım inanılmaz bir iş çıkardı.” Daha sonra kazanma hızımız yok ama liderlerle kalabiliriz.” Mooney VR36 kullanan bir Ducati sürücüsü olan Bezzecchi de bundan keyif alıyor: “Zordu, mutluyum: çok kötü, bir tane daha turda pole pozisyonunu alabilirdim. Bu sabah bir risk vardı, iyi geçti. Sprint yarışı zorlu olacak. Umalım da bizden önce yarışacak Moto3 ve Moto2’liler pisti kurutsunlar.”

Franco Morbidelli, sonunda bir gülümseme

Morbidelli’nin keyifle hatırlayacağı bir sabah: “Frankie” en hızlı 4. kez bitiriyor, bu gece ve yarın ikinci sıradan başlayacak. Bugün bile Yamaha takım arkadaşından daha iyisini yapıyor: Quartararo, M1 ile tartışmaya devam ediyor ve dördüncü sıradaki 10. zaman denemesinin ötesine geçmiyor. Dün hakim olan Aprilias’tan daha fazlasını bekliyordu: Vinales 5., Aleix Espargarò (9.) bir sıra geriden başlayacak. Önde bir Ducati hat-trick var, ardından 6. sırada Zarco’nun Pramac GP23’ü var, Marini (7.) ve Martin (8.) olağan Borgo Panigale festivalini tamamlıyor. Dördüncü sıra, Honda uyduları Nakagami ve Rins tarafından kapatılıyor: Japon takımının resmi sürücüsü, 2020’de dünya şampiyonu olan Mir 18. ve sonuncu başlayacak.