MotoGp, Arjantin: Yağmur sihirbazı Bezzecchi. Bagnaia en güzelinin üzerine düşüyor

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
TERMAS DE RIO HONDO. Doc’tan öğrendiğine göre, Sic’in büyük bukleleri, Capirex’in cesareti var. Ve Max’te kazandı. Bir yetenek mozaiği ve İtalyan efsaneleri olan Bez olarak bilinen Marco Bezzecchi – biraz Simoncelli ve biraz Capirossi, Rossi ve Biaggi – Termas de Rio Hondo’da yağmurda zafer kazanıyor: 24 yaşında, parlak olmayı vaat ediyor. Ducatista, Valentino Rossi’nin takımı Mooney Vr46 için yarışıyor: dün sprint yarışında ikinci oldu, Arjantin GP’deki bu başarısıyla ilk turdan son tura kadar liderliğini sürdürdü ve hafta sonunu 33 puan daha fazla alarak liderliğe yükseldi sıralamalar, çünkü Bagnaia ıslak pist tarafından ihanete uğradı ve sondan 8 tur düştü. 13 numaralı viraj. Pecco 16. oldu, onun için sıfır puan. Podyum tamamen Ducati’ye ait çünkü Pramac takımından Fransız Zarco, Marc’ın Gresini takımında yarışan küçük kardeşi Alex Marquez’in önünde ikinci sırada bitiriyor. Franco Morbidelli çok iyiydi: 2020’de dünya şampiyonluğunu kıl payı kaçıran Yamaha’dan Roman, bu muhteşem yarışla her bakımdan MotoGP’nin en büyükleri arasına geri döndü.

The Bez: “Bugün Ducati’mle konuşabildim”

Marco Bezzecchi, ilk kez. Galibiyet ve dünya şampiyonasının liderliği: “Söyleyecek sözüm yok, çok mutluyum. Staani Garip bir duyguyla uyandım: Hızlı olabileceğimi biliyordum ama bu şekilde değil. Islak zeminde çok hızlı gitmediğim için biraz korkmuştum. Ama hızlı olduğum ilk andan itibaren bisikletle konuşabiliyordum. Academy VR45’e tüm arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Alex Marquez, beklemediğiniz küçük kardeş

Zarco şu anda dünya sıralamasında 3. sırada: “Bu pistte çok hakimiz, ne yazık ki startta biraz zaman kaybettik. Kendi tarzımla sürüyordum, önce podyuma çıkmayı düşündüm ve sonra bu ikincilik geldi: 20 önemli puan”, diyor Fransız. Alex Marquez pole pozisyonundan başladı, hatırlanması gereken bir yarış: “Çok mutluyum, motosiklet olağanüstü, takım da öyle: daha fazla memnuniyet gelecek”

Bez kaçmaya çalışır, Binder düşer

Başlangıçta hafif bir yağmur altında Bezzecchi herkesin önüne çıktı ve Bagnaia, Alex Marquex ve Morbidelli tarafından pusuya düşürülerek biraz yavaşlatıldı. Tüm sürücüler önde ve arkada orta ıslak lastikler taktı. Portimao’daki yaralanmalar ve Cumartesi günü Mir’in kazasıyla ağır bir şekilde damgasını vuran MotoGP çetesi, dün sprint yarışını kazanan Binder’a bir tur bile atmadan veda etti. : Güney Afrikalı, Vinales’in suç ortaklığıyla havada kalırken, Quartararo – Nakagami’nin de etkilendiği – kendisini hemen grubun arkasında buldu.

Bagnaia kaydı, Zarco serbest kaldı

Yarışın üçte birinden sonra, Bez’in Cannibal’in küçük kardeşine karşı avantajı 2 saniyenin üzerine çıktı ve lider dörtlü (öndeki çift, artı Pecco ve ‘Frankie’) grubun geri kalanından ayrıldı, burada Di Giannantonio, bir Ducati sürücüsü, Gresini takımında Alex’e harikalar ve takım arkadaşı verdi. 15. turun sonunda, bu arada 5 saniyenin üzerinde bir farka sahip olan lider ile Bagnaia, Marquez jr ile heyecan verici bir mücadeleyi kazanıyor. Ancak, iki tur sonra, tam kontrole sahip göründüğünde, dünya şampiyonu asfaltta kaydı: Ne büyük bir suç. Pecco GP23’ü ıslak çimden kaldırıyor, yeniden başlıyor ama artık çok uzakta. Finalde Zarco, önce ‘Soft’u sonra da Marquez’i geçerek, baskıcı bir şekilde ortaya çıkıyor. Quartararo mütevazı bir 7. sıranın ötesine geçmiyor, Martin ve Miller’ın da arkasında, Marini de onun arkasında. Di Giannantonio finalde yol veriyor, 10. sırada. Aprilia faciası: 12. Vinales ve 2022’de bu pistte kazanan Aleix Espargarò, 15. sırayı geçemiyor. İki hafta içinde Austin, Teksas’ta yarışıyor.