ASEN – Bezzecchi ve Bagnaia, yine o ikisi. İtalyan çift, sprint yarışını domine etti ve yarın yapılması planlanan Hollanda GP’sini göz önünde bulundurarak bir Ducati zaferi daha kazandı. Bugünkü 13 turun sonunda vahşi Bez, Pecco’yu bir saniye ve onda üç saniye geride bıraktı. Coşkulu bir seyirciyi selamlayarak kutlanan Mooney VR46’nın pilotu için açık ve hak edilmiş bir zafer. Dünya şampiyonu bitiş çizgisinde ikinci sırayı almaya “yerleşmiş” ve MotoGP sıralamasında liderliğini artırıyor: İspanyol Martin karşısında 21 puana sahipken, Bezzecchi -31’i takip ediyor. Canlanan Quartararo için üçüncü sırada yer alan Fransız Yamaha, pisti aşan Güney Afrikalı Binder’e son etaplarda verilen cezadan yararlanıyor. Önde başka bir İtalyan motosikleti var: Aleix Espargarò’nun Aprilia’sı, Binder’ın dördüncü önünde ve biraz hayal kırıklığı yaratan Martin. Noale’den başka bir motosiklet de Vinales, ardından cesur Bastianini (18. sırada başlayan: sakatlıktan sonra iyi bir ilk işaret) ve Alex Marquez ile puan topluyor. Onuncu yer ve sıfır puan Yarın öğleden sonra Bez ve Bagnaia ile ön sıradan başlayacak olan Marini. Marc Marquez altıncı sıradan başladı, on birinci sıraya kadar toparlandı ancak yavaş yavaş gözden kaybolarak 17. sırada bitirdi.
Felicità Bezzecchi: “Kendimi bir peri masalı gibi hissediyorum”
Bez gerçekten serbest: “Bugün kendimi bir peri masalı gibi hissettim. İyi bir başlangıç yaptım ama bana birkaç pozisyona mal olan bir hata yaptım. Ama harika bir tempom olduğunu biliyordum, Binder ve Pecco’yu yakaladım: bu harika bir pist, bundan memnunum”. Quartararo, beklenmedik bir üçüncülük için ne büyük bir rahatlama: “Pecco’ya yakın olmak güzeldi. Pazar günü tekrar podyuma çıkmak için biraz marjımız olduğunu umalım”.
Bagnaia itiraf ediyor: “Bez korku gibi sürüyor”
Bagnaia mutlu olduğuna yemin ediyor: “Cuma günü kötü başladım, iyileşiyorum. Ama bugün Bez gerçekten en güçlüydü, deli gibi araba kullanıyor: Görünüşe göre Martin geçen hafta Sachsenring’de ikinci bitirmek için çok kötü. Onun altına girmeye çalıştım, onda 4’e geldim ama ısrar edecek kadar kendime güvenim yoktu. Bundan fazlasını yapamazdım. Sene başından beri denge arıyorum, bisiklet çok dönüyor ama düzlüklerde daha fazla dengeye ihtiyacımız var. Yarın gelişmeyi umuyoruz” dedi.
Felicità Bezzecchi: “Kendimi bir peri masalı gibi hissediyorum”
Bez gerçekten serbest: “Bugün kendimi bir peri masalı gibi hissettim. İyi bir başlangıç yaptım ama bana birkaç pozisyona mal olan bir hata yaptım. Ama harika bir tempom olduğunu biliyordum, Binder ve Pecco’yu yakaladım: bu harika bir pist, bundan memnunum”. Quartararo, beklenmedik bir üçüncülük için ne büyük bir rahatlama: “Pecco’ya yakın olmak güzeldi. Pazar günü tekrar podyuma çıkmak için biraz marjımız olduğunu umalım”.
Bagnaia itiraf ediyor: “Bez korku gibi sürüyor”
Bagnaia mutlu olduğuna yemin ediyor: “Cuma günü kötü başladım, iyileşiyorum. Ama bugün Bez gerçekten en güçlüydü, deli gibi araba kullanıyor: Görünüşe göre Martin geçen hafta Sachsenring’de ikinci bitirmek için çok kötü. Onun altına girmeye çalıştım, onda 4’e geldim ama ısrar edecek kadar kendime güvenim yoktu. Bundan fazlasını yapamazdım. Sene başından beri denge arıyorum, bisiklet çok dönüyor ama düzlüklerde daha fazla dengeye ihtiyacımız var. Yarın gelişmeyi umuyoruz” dedi.