MotoGp, Bagnaia kayboldu: Marquez ve Bastianini onu Jerez’de bekliyor

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
“Değiştim. Ve bu Ducati’ye güveniyorum. Geçen yılki hataları tekrarlamayacağım.” Portekiz’de Pecco Bagnaia, Cumartesi günü sprint yarışında ve Pazar günü yarışta elde ettiği parlak başarıları yeni kutlamıştı. 3 hafta önce Mart ayının sonuydu: sanki bir asır geçmiş gibi. Sonraki iki GP’de, Arjantin ve Teksas arasında kendini attı. 2022’de başına geldiği gibi. Dün bir kez daha takla attıktan sonra takım elbisesindeki tozu silkeleyerek “Bana ne olduğunu anlamıyorum” dedi. “Hiçbir nedeni yok, bulamıyorum: ancak art arda ikinci hafta sonu kaza yapmayı kabul etmek zor”. Neredeyse sıkılmış bir rahatlıkla liderliği ele geçirdiği 7 turun ardından kaydı.

MotoGp, Amerika: Rins, Luca Marini’nin önünde kazandı. Bagnaia liderken kaza yapıyor

kaydeden Massimo Calandri

16 Nisan 2023

Her şey kontrol altında gibiydi. Termas de Rio Hondo’da olduğu gibi, Bezzecchi’nin arkasında 2. sıra kasadayken. “Kırk beş puan atıldı”. Dünya şampiyonu, küskün olmaktan çok şaşırmış görünüyor. Belki korkmuştur. Sorumluluğu üstleniyor (“Bir hata yapmış olmalıyım”), ancak favori olarak başladığı ve ilk belirsizliklerden sonra – Katar’daki kaza, Endonezya’da 15. sırada – geçen sezonun aynı mekanizmalarını bilmeden tekrarlıyor. “bana diğeri kadar güven vermeyen” yeni bir bisikletle çekilmiş. Yine başlıyoruz. Piedmontlu bu kez şöyle diyor: “Ekibime ne olduğunu ve neden bu kadar aniden olduğunu soracağım. Cuma gününden beri aynı şekilde 60-80 tur attım.”

MotoGp, Marco Bezzecchi: “İyi bir tamirciydim, Rossi bana inandı”

kaydeden Massimo Calandri

15 Nisan 2023

Şunu ima ediyor: Benim de hatam olacak ama… “Son yarışta ıslak zeminde gaza dokundum ve yere düşebilirdim. Ancak bu sefer asla açıklayamayacağım. Zorlamıyordum, kontrol bendeydi ve bu bana garip geliyor. Umarım anlıyorum, çünkü aksi takdirde böyle devam etmek zor.” Pecco Bagnaia, deneyim ve karakter açısından bir yıl öncesine kıyasla şüphesiz büyüdü. “Motosiklet sürerken hiç bu kadar rahat hissetmemiştim: belki daha az güçlü, ama ben onu doğal bir şekilde sürüyorum.” Paolo Ciabatti, takım menajeri Davide Tardozzi ona bir şekilde güvence vermelidir.

Çünkü ayın sonunda yarış Jerez’de yapılacak ve dünya şampiyonasına çoktan veda ettiklerinden korkan iki rakip piste dönecek, bunun yerine – Pecco’nun hız treni sayesinde – oyunların hala devam ettiğini keşfettiler. çok açık: Marc Marquez ve Enea Bastianini taviz vermeyecekler. Ancak Canavar’ın dönüşü, takım arkadaşının (ve rakibinin) verilerinin karşılaştırılmasından ilham alacak olan Bagnaia’nın işine yarayabilir. Bir yıl önce, Endülüs pistinde Piedmontlular ilk zayıflıklardan sonra tekrar kazandı: Pecco için yeniden bir dönüm noktası olacak mı? Ardından dünya şampiyonu, dünkü 3. sıra ile dünya şampiyonluğu hayaline umutsuzca sarılmaya çalışan bir Quartararo’nun önüne geçti. Luca Marini de kapıyı çalıyor, eski bir Ducati (GP22) ile yarışıyor ama sonunda gülümsüyor: “Yıldızlar hizalandı”. Austin’de kariyerinin ilk MotoGP podyumunu kutladı ve görünüşe göre ağabeyinin gölgesini sonsuza kadar omuz silkti. Bu arada: Her şeyden önce ‘Maro’nun takım arkadaşı, Teksas’ta ihtiyatlı bir 6. sıra ile sıralamadaki liderliğini artıran Bezzecchi’ye teşekkürler, Valentino Rossi’nin takımı – Mooney Vr46 – takım şampiyonasına liderlik ediyor. Ve Doktor ana karakter olmaya devam ediyor.