MotoGP, Bagnaia Tayland'da pole pozisyonunu kazandı. Martin (üçüncü) de ön sırada

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Buriram'da Pecco Bagnaia pole pozisyonunda: Dünya şampiyonu sıralama turlarını Tayland pistinde Bastianini ve Martin'in önünde en iyi dereceyle tamamladı. Bu sabah saat 10'da sprint yarışına herkesin önünde başlıyor – aynı şekilde yarın GP'de de: start İtalyan saatiyle sabah 9'da – ve bu, son derece hassas olacağa benzeyen bir yarışta, şimdiye kadarki en dengeli dünya şampiyonasının bitimine 3 yarış kala önemli bir olay olabilir. Piedmontlu, “Bu, güzel bir gün olmasını umduğumuz günün başlangıcı” diye gülümsüyor. “Ön sırada olmak önemliydi, pole pozisyonunun gelebileceğini biliyordum çünkü gerçekten hızlı gidiyoruz: Yüksek potansiyelimiz var, bu pistte kendi sürüş tarzımla daha keskin olabilirim.” Cuma günü hemen doğru ayarı bulmak önemliydi. Bilinmeyen tek şey lastikler; seçim belli değil.”

Martin ve Marquez düşüyor ancak hasarı sınırlıyor

Martin ikinci çeyreğin son bölümünde Pecco'nun zamanını kapatmaya çalışırken kaza yaptı. Sıralamalarda zorluk yaşayan Marc Marquez bile çakılda kaldı: Katalan pilot 5. kez ikinci sıradan başlayacak ve başka bir Ducati (Bezzecchi) ile sürpriz bir Quartararo'nun Yamaha'sı arasında sıkışmış durumda. Di Giannantonio'nun eşliğinde ilk çeyrek. Jorge, parc fermé'de kıyafeti tamamen yırtılmış bir şekilde ortaya çıktı: “Bugün sürücülerin hepsi daha hızlı gitti: biz sınırdayız. Pecco çok iyi durumda, ona yakın kalmak zor olacak: ama kendimi iyi hissediyorum, iyi bir mücadele olacak. Start konusunda biraz endişeliyim çünkü gridde pistin biraz kirli olduğu bir noktada olacağım.”

Bastianini ön sırada, Pecco'ya yardım edebilir

Başlangıçta Bastianini takım arkadaşına yardım edebilirdi: Rimini yerlisi Bagnaia'nın yanında ön sıradan başlıyor. “Zamana hücumda iyiyiz, sıralama turlarının iyi geçeceğini biliyordum”. Ancak yarışa bakıldığında duygular daha az olumlu. “Hız açısından üçlünün (Pecco-Martin-Marquez) biraz gerisindeyim: bazı şeyleri doğru yapmamız gerekiyor, çünkü motosiklet konusunda tam olarak iyi olmadığımda diğerlerinden daha fazla sıkıntı çekiyorum.” Üçüncü sıra Acosta, Di Giannantonio ve Alex Marquez için, dördüncü sıra ise harika bir zaman geçirirken altüst olan talihsiz Morbidelli (Zarco ve Vinales ile birlikte) tarafından açıldı.