MotoGp, kazadan sonra Bagnaia Misano’da yarışmayı deneyecek

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
“Çok şanslıydım. Sadece teşekkür etmem gerekiyor.” Üzgünüm Bagnaia hastaneden ayrıldı Barselona koltuk değneği kullanıyor ve nişanlısı Domitia ile birlikte yaşadığı Rimini’ye döndü bile. İki oğlan önümüzdeki yaz evlenecek. Dün herkes onu Barselona pistinin klinik merkezinin önünde dehşet içinde ve ağlamanın eşiğindeyken gördü, takım menajeri tarafından teselli edildi Davide Tardozzi. Bunlar, kız kardeşi Carola’dan Piedmontese’nin ebeveynlerine ve onu dünyadaki tüm pistlerde takip eden erkek kardeşi Filippo’ya kadar dünya şampiyonunun tüm ailesi için büyük endişe verici anlardı. Bu bir mucizeydi ya da neredeyse. Bagnaia, “Misano’da yarışmak için her şeyi yapacağım” sözünü veriyor. Randevu Cuma sabahı ilk ücretsiz antrenman seansıyla yapılacak.

Islak, yaralanma yok

çile Marc Marquez bir binicinin vücuduna iyileşmesi için zaman vermesi gerektiğini öğretti. Ancak röntgenler herhangi bir kırık ihtimalini dışladı – Masumun KTM’si Bağlayıcı Pecco’nun sağ bacağının üzerinden, tam 3 yıl önce Brno’da tibial platonun kırıldığı yerden geçti – ve belki de tüm korkuları defetmek için hemen eyere dönmekten daha iyi bir yol olamaz. Piedmontlu dün yolda olduğunun farkında olarak gülümsemeye çalışıyor. Montmelo bir trajedi yaşanabilirdi (“MotoGP ailesi çok şanslıydı”, Marquez’in kendisi yorumladı). Ancak Tardozzi ve takımın sportif direktörü Paolo Ciabatti Ducati YarışıAyrıca “çok kızgın” bir Bagnaia’dan da söz edin. Hiç kimse, ne o, ne de Borgo Panigale teknisyenleri, yeşil ışıktan sonraki varyantta, ikinci virajdan sonra ve Piedmontese’nin – pole pozisyonunda – zaten açıkça herkesin önündeydi.

(afp)

Bagnaia: “Düşüşü hâlâ bir sır olarak kalıyor”

Dünya şampiyonu “Ne olduğunu bilmiyorum” diye itiraf ediyor; “Yarıştan önceki ısınma turunda pek hakim olamadım, starttan sonra GP23’ün kontrolünü kaybettim ama nedenlerini anlayamıyoruz”, diye tekrarlıyor. Bisiklette toplanan veriler ve telemetri, koşulların beklendiği gibi olduğunu ve sürücünün herhangi bir sürüş hatası yapmadığını doğruluyor: asfaltta tuhaf bir şey yoktu, o halde neden aniden arkadaki kontrolü kaybetti, yanlara doğru gitti ve sonra gökyüzüne uçuyor musun? “Normal olmayan bir yükseliş yaptım, büyük bir darbe aldım. Şu anda ne olduğunu anlamak çok zordu” diye ısrar ediyor. Dün öğleden sonra kırmızı kutuda tabloları binlerce kez görüp revize ettiler, rakamları incelediler: yapacak bir şey yok. Pecco, “Kesinlikle normal bir düşüş değildi” diye tekrarladı.

Bastianini bir ay izinli olarak Modena’da ameliyat oldu

Ancak kazada, birkaç dakika önce, düzlüğün sonunda, starttan hemen sonra diğer resmi Ducati sürücüsünün karıştığı yönünde bir açıklama var. Aeneas Bastianini. Bestia’nın yöneticisi “Belki Enea biraz agresifti ama onu suçlayacak gibi hissetmiyorum: olağanüstü bir başlangıç yapmıştı” diyor. Charles Pernat. Dördüncü sıradan başlayan Rimini sürücüsü gridin iç kısmına doğru ilerledi ancak iş sağa eğilmeye geldiğinde Fransız Zarco’yu ezip geçti (“Enea’nın bu periyotta sonuçlarda zorlandığını anlıyorum ama bunu başaramıyor) zeka eksikliği. Cumartesi günü sprint yarışında zaten denemişti ve ben virajlara girmemeyi tercih etmiştim. Tekrar yaptı ve işte olan oldu. Bunu böyle yapmazsın”, diye suçluyor Pramac sürücüsü), ardından Alex Marquez ve Marco Bezzecchi. Bastianini’nin sol malleolünde ve sol elinde bir bileşik kırık oluştu. En çok endişelendiren ikincisidir. Önümüzdeki birkaç saat içinde Modena’da ameliyat olacak ve bu hafta için planlanan Misano GP’sini kesinlikle kaçıracak, ancak aynı zamanda 24 Eylül hafta sonu Hindistan’da yapılacak randevu konusunda da oldukça şüpheli: büyük olasılıkla göreceğiz gelecek ay yine Japonya’da.