MotoGP, Marc Marquez Avustralya'da serbest antrenmanda uçuyor, Martin Bagnaia'dan daha iyi

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
İşler karmaşıklaştığında, Marc Marquez oynamaya başlayın. Katalan pilot, serbest antrenmanın ilk gününü herkesin önünde yağmurdan perişan halde bitirdi ve bu da sabahki ilk seansın iptal edilmesine neden oldu. Sürücülerin yeni asfalta alışmaları için öğleden sonra yalnızca bir saatleri kaldı Phillip Adası. Hız konusunda hemen son derece etkili görünen Katalan, sonunda küçük kardeşini de yanına aldı. Diğer birçok Ducati'den önce gelen Gresini takımı için güzel bir ikili. Sanal podyuma çıktı Bezzecchiayrıca geçen yıldan kalma bir Borgo Panigale mücevherine biniyorum.

Martin Bagnaia'dan daha etkili. şimdilik

Ardından şampiyonluk için yarışan çift: Martinaçılış turundaki kaymaya rağmen biraz daha iyi performans gösterdi Bagnaia İlk Gp24'te kötü vakit geçiren (“Çok gergin”) ve ön sıralamanın yalnızca son dakikalarında beşinci kez ayarlayarak Cumartesi günü doğrudan Q2'ye yükseldi (sabah 2'de planlandı, Cumartesi günü sprint için planlandı) (İtalyan saatiyle sabah 6'da yola çıkacağız). Vinales, Aprilia onurunu 6. kez kurtardı, ardından Binder'dan Ktm, diğer bir Red çifti – Di Giannantonio, Morbidelli – ve Yamaha ile en iyi 10'un grubunu kapatan Rins. Şanssız biri ilk çeyreğe zorlandı Bastianini (16.), iyi bir tur ararken 2 sarı bayrakla durduruldu, Quartararo'nun diğer M1'i (takım arkadaşı tarafından sadece 15 binde bir farkla başarısız oldu) ve son turlarda ters dönen Acosta ve Miller'ın KTM'leri ile birlikte.

Pecco Bagnaia

Pecco Bagnaia (afp)

Geçen yılın Ducatis'i sanal podyumda

Sanal podyumda üç GP23 var, bu bir tesadüf olamaz: geçen sezonun Ducatis'i en azından şimdilik Avustralya pistinde avantajlı görünüyor. Ancak Martin o kadar da kötü değildi. Biraz endişeyle yaşanan ilk düşüşten sonra: ancak yeni bir fırtına tehlikesi kısa sürede ortadan kalktı – İspanyol her zaman en iyilerle kaldı. Bisikletlerini değiştirmek için hemen pite dönen Pecco için farklı bir hikaye: Takım menajeri, “Ayarı beğenmediğini” doğruladı Davide Tardozzi. “Kolay değildi çünkü operasyonları hızlandırmamız gerekiyordu, ikinci Ducati'nin dengesi farklıydı ve daha iyi hissettiriyordu.” Ancak seansın bitimine sadece 4 dakika kala iyi tur geldi.

Zorba Marc Marquez: “Hızlıyım, hayattayım”

Marquez ilk turdan itibaren kibirli: “Her zaman hızlıyım, canlıyım: bu benim özelliklerimden biri”, diye gülüyor Katalan. “Bu pisti seviyorum, bu konuda kendimi iyi hissettim: startı denediğimde sadece birkaç zorluk yaşadım. Birçok konuda ilerlememiz gerekiyor ama şimdilik mutluyum. Pazar günkü yarışın yarısında kesinlikle harika bir tempomuz var; yarınki sprintte hangi lastiğin en iyi performansı gösterebileceğini anlamak önemli olacak. Martin çok hızlı gidiyor gibi görünüyor ama Bagnaia'nın da yarışı aşağıda bitireceğine eminim.”

Serenity Bagnaia: “Hepimiz çok yakınız”

Pecco her zamanki gibi sakin görünüyor. “İlk bisikletten memnun değildim” diye itiraf ediyor. “Ön tarafta daha az titreşim ve daha az ağırlık istedik, ayarlarla ilgili yönümüzü değiştirdik ve diğer Ducati ile işler hemen daha iyi hale geldi”. Önde dört atlı var. “Zaman atışını doğru yapamadım ama bugün hedef ilk 10'a girmekti: Mutluyum”. Ancak sektörün ikinci bölümünde Marquez çok daha hızlı görünüyor. “3. virajı çok iyi alıyorum, buradaki paradoks ise 4. virajda çok hızlı gelmem. Öte yandan Marc 6. virajda etkileyici: sonlarda itmek istediğim yer orasıydı ama 2 sarı bayrakla karşılaştım. Pistte bir şeyler kaybettiğimiz bir nokta var ama nereye müdahale etmemiz gerektiğini biliyoruz.” Bagnaia'ya göre şu anda favorimiz yok. “Martin'le karşılaştırıldığında, kullanılmış lastikler açısından benzeriz. Herkes birbirine yakın, bu pistte fark yaratmak zor: Yarın sprintte daha güçlü kimseyi görmüyorum, iyi bir başlangıç önemli olacak.”