MotoGp Sıralamaları: Marquez pole pozisyonunda, Bagnaia ön sırada

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
O sürücü bir şampiyon, bir şampiyon. Ve bir iblis. Marquez MotoGP sezonunun ilk pole pozisyonunu alıyor. Yamyam, ızgaradaki kesinlikle en iyi motosiklet olmayan bir Honda’ya rağmen geri döndü. Bastianini’nin Ducati’sinin akışını alaycı bir şekilde kullanarak ve en iyi zamanını yenerek kendi yöntemiyle yaptı. Üzgünüm Bagnaia. Birkaç saat içinde herkesin önünde başlayacak (sprint yarışı İtalya saatiyle 16:00’da yapılacak) ve yarın öğleden sonra, Portekiz GP’si 16:00’da başlayacak. Hava zaten berrak. Katalan, “Belki de bunu yapmanın en iyi yolu değil, ancak bu Honda ile başka seçeneğim yok”, utanmaz stratejisini neredeyse haklı çıkarıyor. “Yeni düzenleme nedeniyle artık böyle davranmaya izin verilmediğini anladım, ama sorun değil”, diye homurdandı Piedmont’lu dünya şampiyonu, ikinci kez denemesi sayesinde her halükarda bir başkasının yanında ön sıradan başlayacak Ducati sürücüsü, Martin.

Yamyamın ‘ahlaksızlığı’: “Başka seçeneğim yok”

Marc, Pecco: 64 binde bir onları ayırıyor. Cuma günü ücretsiz antrenmanda en yavaş sürücülerin sıralama turları olan Q1’i kazanmaktan zaten etkilenmiş olan Marquez, Q2’de kurnazca sonuna kadar bekledi ve ardından güçlü bir şekilde çekmeye başlayan ‘Canavar’ın Gp23’ünde kaldı ve tabii ki mümkün olan en iyi bitişi arayarak devam etti. “Doğru zamanı ayarlamak için bir rakibin arkasına geçmek sahip olduğum tek şans. Sürüş stilimden en iyi şekilde yararlanmak zorundayım. Honda’nın gerçek konumu bu değil, çok daha gerideler: ama şimdilik bu mükemmel bir şekilde.” tamam. şimdi öğleden sonra elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışalım”.

Bagnaia buna katlanıyor: “Her neyse, harika zaman geçirdim”

Bagnaia – şimdilik – felsefi olarak ele almaya çalışıyor: “En iyi zamana sahip olan ilk turumdan çok mutluyum. İkinci turda bazı sürücülerin (özellikle Oliveira, ed) beni engellemesi üzücü” . Yamyam’ın manevrasını beğenmedi. “Ama sorun değil, bu Ducati bana büyük güven veriyor.” Borgo Panigale motosikletleri, Martin’in 3. kez denemesinin de gösterdiği gibi harika gidiyor: “Ön lastikten daha fazlasını beklesem bile iki kez mutluyum: Tüm virajlarda kaza yapıyordum”, diyor Pramac takımından İspanyol sürücü. “Zamana karşı yarış iyi, pozisyon biraz daha az. Ama ön sırayı hedefliyordum, şimdilik memnunum”.

Tardozzi, Ducati: “En azından Marquez bize teşekkür ediyor…”

Ducati takım menajeri Davide Tardozzi, “Marc Marc’tır, şapka çıkartın. Ama en azından pole pozisyonunu kazananlara ödül olarak verdikleri saati bize veriyorsunuz. Çünkü bugün onlara biraz yardım ettik…” diye şaka yapıyor. Diğer resmi Borgo Panigale sürücüsü ikinci sırada: Bastianini kornerlerde bazı sorunlara rağmen 6. oldu. Ondan daha iyi olan, yerel çocuk Aprilia of Oliveira (4.) ve etkinlik açısından şaşırtmaya devam eden (2. çeyreğin ikinci bölümünde kaza yapan) Avustralyalı Değirmencinin Ktm’siydi. Üçüncü sıra tamamen İtalyan motosikletlerinden oluşuyor: Aprilia’lı Vinales, Bezzecchi ve Marini’nin oluşturduğu Mooney VR46 çiftinden önce geliyor. Başka bir Ducati (Zarco) için dördüncü sıra, sıralama turlarında Quartararo’nun antrenmandakinden daha az parlak olan Yamaha’sı, 13. virajda yer alan Aleix Espargarò’nun Aprilia’sı. Morbidelli M1’de dördüncü sırada 17. sıradaydı; ızgarada son Di Giannantonio.