Muğla’da yangınlar denetim altına alınamadı! ‘Üzülerek söylüyorum ki istikamet termik santral’

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Muğla’da yangınlar denetim altına alınamadı! ‘Üzülerek söylüyorum ki istikamet termik santral’ Muğla’nın Kavaklıdere ilçesi Başalan mevkinde başlayan orman yangını Sazak mevkine yanlışsız ilerledi. Kepçeler yangının Menteşe Mahallesine geçmemesi için tarlaları temizliyor. Gece saatleri prestijiyle Nebiler ve Menteşe Mahalleleri de alevlerin tehdidiyle karşı karşıya. Tahliye edilen Ortaköy Mahallesinde konutların ziyan görüp görmediği araştırılıyor.

SEYDİKEMER’DE 3 FARKLI NOKTADA YANGIN BAŞLADI

Muğla’nın Seydikemer ilçesi Çökek Mahalesi’nde ise 3 farklı noktada yangın başladığı bildirildi.

“BİR MAHALLEMİZ DAHA KÜL OLDU”

Marmaris yangını Hisarönü ve Orhaniye mahallelerinden devam ediyor. Marmaris Belediye Lideri Mehmet Oktay, “Hisarönü mahallemiz alevlere teslim oldu. Günlerdir söndürme uçağı gerek diyen çığlıklarımız duyulmayınca bir mahallemiz daha kül oldu. Çok üzgünüz” açıklamalarında bulundu.

“UYARIYORUZ, KRİTİK BİR NOKTADAYIZ”

Çökertme Mahallesi ile Türkevleri içindeki Geren mevkisi olarak bilinen siteler bölgesinden son durumu paylaşan Milas Belediye Lideri Muhammet Tokat ise şu biçimde konuştu:

* Maalesef hava müdahalesi yapılmadığı için şu anda yangın siteleri tehdit eder bir hale geldi. Yangının olduğu yer ile siteler içinde şu anda burada kalın bir sınır oluşturmaya çalışıyoruz. İş makinaları çalışıyor. Bütün arazözler buraya konuşlandırıldı. Burası kritik bir nokta.

* Şayet burada biz bu yangını siteleri koruyacak biçimde kurtaramazsak bu rüzgarın tesiriyle hem Akçakaya hem Türkevler tarafına bu yangını kaçırmak durumunda kalabiliriz. Şayet bu yangını kaçırdığımız taktirde termik santral ile yüz yüze kalacağız demektir.

* Yarın hemen havadan müdahale yapılmalıdır. Uyarıyoruz; Burada kritik bir noktadayız. Yangın kırsaldan çıkıp sitelere yanlışsız ilerliyor. Yarın bilhassa hava takviyesi tam manada sağlanarak bu feci yangının beli karılmalı. Zira bu sürat alınamazsa üzülerek söylüyorum ki istikamet termik santral!

HAYVANLAR KORUNUYOR

Muhammet Tokat, ayrıyeten yerleşim yerlerinden tahliye edilen hayvanların uygun bir noktada korunduğunu ve onların da inançlı bir bölgeye taşınacağını bildirdi.