Muhammed Kudus’un dokunaklı ibadeti

ahmetbeyler

Active member
Ev
1.Birlik
Büyük oyuncu, büyük jest: Muhammed Kudus’un dokunaklı bağlılığı

1. FC Union Berlin, Perşembe günü (21:00) Ajax Amsterdam’ı konuk ettiğinde, Köpenicklilerin HIM’e özellikle dikkat etmesi gerekiyor: hücum yıldızı Mohammed Kudus.

Muhammed Kudus hafta sonundaki golünü kutlamak yerine vefat eden bir arkadaşını anmak istedi.İMAGO

Ajax Amsterdam ve Sparta Rotterdam arasındaki maç, Johan Cruyff Arena’da bir kez daha harika duyguların dolaştığı hafta sonu sona ermek üzereydi. Mohammed Kudus, Hollandalı rekor şampiyonu için skoru 4-0 yapan golü atmıştı. Gana’dan gelen Dünya Kupası pilotu, golünü gerçekten kutlamak istemedi. Formasını çıkardı ve üzerinde “RIP Atsu” yazan tişörtünü tüm izleyicilere gösterdi – merhum bir arkadaşıyla ilgili çok kişisel anısı.

Christian Atsu Twasam, 6 Şubat’ta Türkiye ve Suriye’yi vuran depremde hayatını kaybedenler arasındaydı. Geçen hafta Türkiye’nin Antakya kentinde enkaz altında ölü bulundu. Gana milli takımı için 60 uluslararası maç oynadı ve burada Muhammed Kudus ile de tanıştı.

“Onu seçtim çünkü benim için çok şey ifade ediyor. Onu izlemekten çok şey öğrendim, o da bana düzenli olarak bahşiş veriyordu.” Dikkat çeken: Maçın hakemi Pol van Boekel, kurallara göre Kudus’un alması gerekirken sonrasında Ajax yıldızına sarı kart göstermedi. “Hakem izin verilmediğini söyledi ama durumu anladı. Bunun için kendisine minnettarım ve ona çok saygı duyuyorum.”

22 yaşındaki oyuncu yaptığı büyük hareketle dikkatleri üzerine çekti ancak Muhammed Kudus sporda da adından söz ettiriyor. Son beş lig maçından dördünde gol attı ve Ajax’ın bir sonraki büyük yıldızı olarak kabul ediliyor. Katar’daki Dünya Kupası’nda kendi ülkesi için de iki gol atan Kudus, teknik direktör Johnny Heitinga’nın yönetiminde son haftalarda çiçek açmış, kurnaz ve hevesli olduğunu gösteriyor.

Şimdi Ajax Amsterdam’ı Avrupa Ligi’nin son 16 turuna çıkarmak istiyor. Perşembe günü (21:00), 1. FC Union Berlin’deki An der Alten Försterei stadyumunda bir deplasman galibiyetine ihtiyaçları var. Bir hafta önceki ilk maçta, Irons hücum girdabını şaşırtıcı derecede iyi kontrol altına almıştı. Kaptan Dusan Tadiç’in şablonlarına göre en iyi forvet olarak yaşadığı Kudus, kayda değer bir sonuca varmadı.