Muharrem İnce: Varsayımım, iktidar 26 Haziran’da seçim yapmayı planlıyor

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Muharrem İnce: Varsayımım, iktidar 26 Haziran’da seçim yapmayı planlıyor Memleket Partisi Genel Lideri Muharrem İnce, erken seçimin yapılacağı tarihle ilgili bilgi vererek, “Benim varsayımım, iktidar 26 Haziran’da seçim yapmayı planlıyor” dedi.

Memleket Partisi Genel Lideri Muharrem İnce, Kastamonu ziyareti kapsamında Tabiat Kültür Köyü Öğretmenevinde basın mensuplarıyla bir ortaya geldi. Burada gündeme dair açıklamalarda bulunan İnce, memleketi karış karış gezdiklerini belirterek, “Bir ülkenin ekonomik olarak büyüyebilmesi için, kalkınabilmesi için evvel üretmesi gerekir. Üretmiyorsa burada bir büyümeden, kalkınmadan kelam edilemez. Finansal araçları indirerek çıkararak bir kadro manipülasyonlar yaparak ülke kalkınamaz, ülke büyüyemez. Çok değil bundan kısa mühlet evvel Sayın Erdoğan, ‘Verin yetkiyi, görün etkiyi’ demişti. Millet de yetkiyi verdi, etkiyi de gördük. 4,5 liradan almıştı doları 2018’de, verin yetkiyi dediğinde dolar 3 liraydı, daha sonra 4,60’dı 2018’de, bugün 18’leri gördük, 12’ye düştüğünde de bayram edenler var. Yani, eşeği kaybettirip daha sonra buldurarak bayram edenler var ne yazık ki” dedi.

“BEDAVA DAĞITIN BAKIN GÖRÜN NE OLUYOR”

Marketteki mamüllerin fiyatlarına değinen İnce, “Değerli arkadaşlar, marketler el yakıyor. Gidin markete görürsünüz. Fiyat istikrarını konuşmuyor. Gelir dağılımındaki adaletsizlikleri konuşmuyor. Üretimi konuşmuyor, daima söylüyorum, Türkiye Cumhuriyeti bir üretim seferberliği başlatmalıdır. Hepimiz şunu düşünmeliyiz; ne kadar üreteceğiz, nasıl üreteceğiz ve bunu nasıl adil bölüşeceğiz? Şayet bunları konuşmazsak durumumuz vahimdir” dedi.

“DEVLETE OLAN İTİMADI YİNE SAĞLAYACAĞIZ”

Milletin sağduyusuna güvendiklerini vurgulayan İnce, “Memleket Partisi olarak bu seçimlerde bir sürpriz yapacağımıza inanıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kilit partisi olacağımıza, olağanüstü bir oy alacağımıza inanıyoruz. Zira milletimizin ortasında namusluların namussuzlardan fazla olduğunu biliyoruz. Helal kazananlara güveniyoruz, kan bağışı yapanlara, organ bağışı yapanlara güveniyoruz, yolda bulduğu parayı sahibine teslim edenlere güveniyoruz. Yolda bulduğu ekmek kesimini öpüp, alnına koyup bir kenara koyanlara güveniyoruz. Yetimin başını okşayanlara, yoksulun karnını doyuranlara güveniyoruz ve önümüzdeki seçimde Türkiye’de bu gidişattan kurtulacağımıza inanıyoruz. Memleket Partisi olarak birinci yapacağımız işlerden birisi, devlete olan inancı bir daha tesis etmektir. Bir vakit içinder ÖSYM’ye herkes güvenirdi, artık hiç kimse güvenmiyor. AK Parti’ye oy verenlere sesleniyorum, siz TÜİK’e güveniyor musunuz? Güvenmiyorsunuz, biz de güvenmiyoruz. Siz ÖSYM’ye güveniyor musunuz? Biz de güvenmiyoruz. Soruları çaldıkları aslına bakarsan ortaya çıktı. Birinci işimiz devlete olan itimadı bir daha tesis edeceğiz. Yargı bağımsızlığını, tarafsızlığını, aktifliğini bir daha sağlayacağız. Özgür bir medya oluşturacağız. Medyanın yüzde 90’ı iktidarın, yüzde 10’u muhalefetin elinde. Bakın şu konuşmalarımın bir karesini Halk TV veremez. Parasını keser CHP. A Haber de veremez. Biri bir tarafın militanı, başkası bir tarafın militanı, bu biçimde medya olmaz. Allah’tan lokal medya var. Allah’tan merkezde kalan bir ölçü korkusuz medya var” tabirlerini kullandı.

“BU HANGİ VİCDANA SIĞAR”

Öğretmenlik alımında gerçekleştirilen mülakat ile ilgili çıkan tartışmalar hakkında da konuşan İnce, “Rekabete açık bir kamu ihale kanunu çıkaracağız. Liyakati temel alacağız. Arkadaşlar, bir öğretmen olarak içimi sızlatan olaylara şahitlik ediyorum. KPSS’de birinci olmuş, 95 puan alarak birinci beşe girmiş, mülakatta çocuğa düşük not vererek eliyorlar. Sizin hiç vicdanınız yok mu? Sizin Allah’ınız yok mu? Sizin kitabınız yok mu? Siz nasıl Müslümansınız? Siz nasıl sahtekarsınız, utanmıyor musunuz? İmtihan birincisi olmuş bir çocuğu mülakatta elemeye utanmıyor musunuz, vicdansızlar” dedi.

“İKTİDAR 26 HAZİRAN’DA SEÇİM YAPMAYI PLANLIYOR”

Erken seçimle ilgili açıklamalarda bulunan İnce, “Değerli arkadaşlarım, şeffaf bir ülke haline geleceğiz. Öncelikli kesimlerimizi belirleyeceğiz. Dijital teknoloji, ilaç sanayi, tarım, turizm, tarıma dayalı sanayi, savunma endüstrini öncelikli hale getireceğiz. Beş yıldızlı demokrasiyi kurmadan, beş yıldızlı turizme sahip olamayız. 100 milyon turist, 100 milyar dolar turizmden gelir amaçlarımız içinde olacak. Kesinlikle bağımsız bir merkez bankası yapacağız. Merkez bankası liderim demeyeceğiz, sayın merkez bankası lideri diyeceğiz. Yazılımın üssü haline getireceğiz Türkiye’yi. Sinema kesimini, markayı, modayı bir daha konuşacağız. Bir de tasarruf kısmı var. Kriz anlarında tasarruf da kıymetlidir. Gelecek için üretimi düşüneceğiz ancak tasarrufu da düşüneceğiz. Başta Odalar Borsalar Birliği olmak üzere TOBB üzere kuruluşların kasalarında milyar dolarlar var. Bunları üyelerine aktaracağız. Önümüzdeki seçimde bir davette buluyorum, hiçbir siyasi parti haziniçin yardım almasın. Biz nasıl şu anda hazine yardımı almadan bu gördüğünüz gönüllülerle masraflarımızı karşılıyorsak, bir keze mahsus; bu kriz periyodunda siyasi partiler hazine yardımı almasınlar ve bu yardım yoksul fukaraya verilsin. Siyasi partiler de kendi gönüllüleriyle kampanyalarını yürütsün. Bu yoksul milletten aldıkları paralarla, sokaklara parti bayraklarını asmasınlar. Hem adalet sağlansın, hepimiz bir arada olalım tıpkı vakitte yoksul fukaraya bir katkısı olsun. bir daha besin ve temel gereksinimlerde KDV ve ÖTV’nin kesinlikle düşürülmesi lazım. Bunun kesinlikle olması lazım. Benim iddiam, iktidar 26 Haziran’da seçim yapmayı planlıyor. Nereden çıkardınız bunu derseniz, imtihanların tarihlerini değiştirdi. 26 Haziran’ı boş bıraktı. Şayet o denli olacaksa hem artık bir hazine yardımı alacaklar, birebir vakitte seçim parası alacaklar. İki defa, bu yazıktır günahtır. Bu hazine yardımı ve seçim paralarından vazgeçip, bunu millete verip, eşit koşullarda rekabet etmeliyiz. Bu mülakat sistemiyle gençlerin içini acıtanlara, bu çocuklara haksızlık yapanlara, bu çocukları eleyenlere de Allah da sizin belanızı versin” diye konuştu.

“BEN DEĞİŞİMDEN YANAYIM”

Unsurlu bir siyasetten yana olduğunu söz eden İnce, “Konjonktürel siyaset bana nazaran değil. Dokunulmazlıklar konusunda eski partimle başka düştüm. Ben hayır oyu verdim. Bugün de yaptığımın gerisindeyim. Bugün olsa bir daha hayır oyu veririm. daha sonra, bu başla giderseniz dolar 8-10 lira olur dedim. İktidar destekçisi bir gazete muharriri, ‘Muharrem İnce bunu nereden biliyor, MİT onu sorgulasın’ dedi. Ben göze aldım. daha sonra bu başla giderseniz ’15 lira olur’ dedim. Lafımın gerisindeyim. ötürüsıyla ne diyorsak o. Değişmek diğer bir şeydir, başkalaşmak diğer bir şeydir. Ben değişimden yanayım. Lakin değişmek hoşa hakikat gitmektir. Başkalaşmak ise maksatlarından, duruşundan sapmaktır. Muharrem İnce 57 yaşında, Atatürkçü bir çizgide geldi, bu çizgide devam ediyor. Kastamonu’dan milletvekilimiz olacak. Adım üzere eminim, takip ediyorum partinin üye yapısını. Her partiden istifa edip bize gelen var. Bir makul çoğunlukta buluşacağımıza inanıyorum. Kastamonu’dan bir milletvekili çıkaracağız. Herbiçimde Kastamonu’ya son 3 sene içerisinde 4’üncü gelişim. Vilayet Liderimize söylemiş oldum, bahar aylarında yeniden buradayım” formunda konuştu.

“HEM İKTİDARIN tıpkı vakitte MİLLET İTTİFAKI’NIN YANINDA OLMAYACAĞIZ”

6 Şubat’tan itibaren yapılacak her seçime girme hakları olduğunu söz eden İnce, “Yüksek Seçim Konseyi ocak ayında seçim sonucu yayınlarsa, giremiyoruz. 41 vilayette yapılaşmayı tamamlayınca 6 ay geçmesi gerekiyor. 6 Şubat’tan daha sonraki bütün seçimlere gireceğiz. Biz Memleket Partisi olarak sloganımız aşikâr, ‘Ne Cumhur, ne Millet, tek yol Memleket’ diyoruz. Biz seçimlere bu biçimde gireceğiz. Ama seçimlere yakın yeniden kıymetlendiririz. Bizim bu iktidarın yanında olmayacağımız kesin. Ama bu Millet İttifakı’nın yanında olacağımızın manasına gelmez. niye tek başımız 50 artı 1 almayalım? Bunun için var gücümüzle çalışacağız. Ortada seçim yok iken de ben, partilerin amcaoğlu, halaoğlu, dayıoğlu üzere akraba partileri haline gelmelerini de anlayamıyorum. Bir siyasi partinin prensipleri olur. Tek başına iktidar olmak birinci maksadı olmalıdır. Bizim gayemiz tek başına iktidar olmak” tabirlerini kullandı. (İHA)