Mustafa Denizli: “Ligde kalıcı olmak değil üstlerde bitirmek istiyoruz”

tesbih

New member
Mustafa Denizli: “Ligde kalıcı olmak değil üstlerde bitirmek istiyoruz” Beşiktaş’ı 2-1 mağlup ettikleri maçın akabinde konuşan Altay Teknik Yöneticisi Mustafa Denizli, kendileri açısından şanslı oldukları maçta rakiplerinin şanssız olduğunu söylemiş oldu. Beşiktaş’ın takımda yer alan oyuncularının değerli bir kısmının maçta bakılırsav yapamadığını hatırlatan Denizli, “Bizde de süreklilik arz eden 4 arkadaşımız yoktu. Temposu yüksek bir maç oldu. Geriye düştükten daha sonra dönüş yapabilmek bizim için epey değerli bir faktör. Bu, ilerisi için bizi ümitlendiriyor. Ortamıza yeni katılan 10 arkadaş oldu. Bunların kulübe de önemli bir mali yükü olmadı. Şuanda düşündüğümüz puan amacının şimdi etrafında dolaşıyoruz. Harika Lig’e yeni çıkmış bir ekipten dönem başında bu biçimde bir performansı hayli kimse beklemiyordu, bizim dışımızda. Çabuk adapte olduk” dedi.
Kalite olarak çok yüksek kalite gösteremediklerini lakin yüksek bir çaba sergilediklerini söz eden Denizli, “Futbol yanlışlar oyunu. Yediğimiz gol de yanlıştan kaynaklandı. O dakikalarda kadroları düşüren bir faktör olur lakin geri dönüşümüz âlâ oldu. Daha dönem başındayız. Dönemin fazlaca kısa bir kısmını geride bıraktık. İlerleyen haftalarda hangi durumda oluruz bilemiyoruz. Maksadımıza varmak için büyük bir çaba ortaya koyacağız. Oyun anlayışımız İzmir’de ve deplasmanda değişmez” diye konuştu.

“LİGİ HANGİ KAİDELERDE BİTİRECEĞİMİZ ÖNEMLİ”

Beşiktaş’ın sakat oyuncuları niçiniyle güç bir devirden geçtiğini hatırlatan Denizli, “Oynayacakları bir Ajax maçı var. Bu Türk futbolu için de değerli bir maç. bu biçimde bir durumda bu biçimde bir maça çıkmaları onlar için olumsuzluk. Saha ortasında ve saha haricinde gerekli saygıyı gösterdik” dedi.
Kendi futbolculuğum vaktinde da Altay’ın Üstün Lig’e epeyce güzel bir giriş yaptığını belirten Denizli, “bu biçimde da uzun müddetli bir liderlik hayatıştık. Bu akşam maç ziyadesiyle liderlik olduk. Bu söz bile bizi ruhsal olarak olumlu etkiliyor. Ligi hangi kurallarda bitireceğimiz değerli. Düşündüğümüz yerden daha güzel bir yerde bitirebiliriz diye düşünüyorum. Futbolcularımı emeklerinden dolayı kutluyorum” formunda konuştu.
Maçtan daha sonra Sergen Yalçın’la kısa bir sohbet ettiklerini de söyleyen Denizli, “Kendisine, ‘yaşamımın epeyce büyük bir kısmı futbolla geçti. Ne futbolculuğumda ne de teknik adamlık dönenimde bu biçimde bir tabloyla karşılaşmadım. Allah kimseyi de bu biçimde bir tabloyla karşı karşıya bırakmasın’ dedim” diye konuştu.
Maksatlarını dönem başında deklare ettiğını söyleyen Denizli, “Biz ligde kalıcı olmayı değil kıymetli ölçüde üstlerde yer almak istiyoruz demiştim. Şuana kadar gösterdiğimiz grafik bu doğrultuda. İnşallah dönem sonu da bu biçimde olur” dedi.
Türkiye’de çeşitli kentlerden Harika Lig şampiyonu çıktığını tabir eden Denizli, “İzmir de şampiyon çıkartabilir. Şampiyon olmak için koşulların oluşması gerekiyor. Biz transfer bütçesi en düşük kulübüz. Aylarca izledik ve bir takım oluşturduk. Daha güzeli bu yıl için mümkün değildi. Âlâ bir grup olabiliyorsanız Türkiye’de her şey olur. Ben o şampiyonlukları tekraren yaşadım. O yolun şiddetli bir yol olduğunu biliyorum. Kimi şeyler vakit ortasında değişebilir” diye konuştu.