“Ne istediğini bilmek zorundasın”

ahmetbeyler

Active member
Sheraldo Becker cevabında tereddüt ediyor. On, on beş saniye geçer. Bir soru: Berlin hakkında neyi seviyorsunuz? Diğeri: Berlin’in nesini sevmiyorsun? Becker gülümsüyor, başını eğiyor, tekrar kaldırıyor ve şöyle diyor: “Berlin’deki hayatım aslında Amsterdam’daki hayatıma benziyor.” 1. FC Union Berlin’den bir profesyonelin daha önce çocukluğundan ve gençliğinden sevgiyle bahsettiği gibi, kulağa hoş geliyor. Hollanda metropolünde. Yani: Union Berlin için 1-0! Sonunda ekliyor: “Ama burada özlediğim şey iyi bir Karayip restoranı, evet, annemin yemekleri. Ben küçükken her gün bize yemek pişirirdi. Büyük porsiyonlar. O kadar iyiydi ki üç gün üst üste aynı şeyi yemek istedim.”

En yüksek hız: saatte 36 kilometrenin üzerinde

Ilse Luise, bu Sheraldo Becker’ın annesinin adı. 28 yaşındaki futbol profesyonelinin aşağıdaki portresinde ondan birkaç kez bahsedilecek çünkü Becker saatlerce süren konuşma boyunca ona dönüp duruyor. Diyor ki: “Her sabah, aslında her sabah, birbirimizi arayıp iyi günler diliyoruz.” “Annem mutlu olduğunda ben de mutluyum” diyor ki, muhtemelen tam tersi de geçerli.

Sheraldo Becker, Irons’ın yıldız oyuncusu, koç Urs Fischer’in kadrosundaki en göz kamaştırıcı adam ve en iyi hücum oyuncusu. Hareket eden bir kütleyi tek hareketle azgın bir kütleye dönüştürebilen biri. En yüksek hız: saatte 36 kilometrenin üzerinde, bu da onu Bundesliga’daki en hızlı üç oyuncudan biri yapıyor. 1. FC Union gollerinin yüzde 30’undan fazlasında ya golcü ya da asist sağlayıcı olarak yer alıyor. Piyasa değeri: 15 milyon euro – en az. Becker, insanların her zaman hakkında konuştuğu biri. Evet, hızı ve öngörülemezliği onu muhtemelen şimdiye kadar Irons forması giyen en muhteşem oyuncu yapıyor. Ama gerçekte ne söylemesi gerekiyor ya da o nasıl bir adam?

Becker, Ağustos 2022’de Hertha BSC’ye karşı derbide skoru 2-0 yapma hedefiyle burada olduğu gibi Union’ı neşelendiriyor.imago/Kamera4

Becker, çok erken değiştirildiğinde meydan okuyan bir yürümeye başlayan çocuk izlenimi vermekten hoşlansa da yetişkin bir genç adam. O sıradan, ama hiçbir şekilde işe yaramaz biri değil. Kendine güvenen, her zaman ama kibirli veya aşırı özgüvenli değil. Ve canı istediğinde açılır. Ve o öğleden sonrayı An der Alten Försterei stadyumunda bir locada geçirdi. Kısacası: Becker havası ve zarafeti olmayan bir VIP.

Baba olmayı seviyor

Röportajın sonuna doğru, neredeyse özür dilercesine şöyle diyecek: “Performansımdan memnun değilsem, stadyumdaki herkes bunu yüzümden okuyabilir. Kazanırsak ve ben kötü oynadıysam takım için mutluyum ama yine de kendimi bok gibi hissediyorum. Ertesi gün hala benimle yapışıyor. Bunu kabul edemem. Çünkü daha iyisini yapabileceğimi biliyorum. Ve kaybetmekten nefret ederim.”

Sheraldo Becker, harmanlanmış ailesini çok seviyor.

Sheraldo Becker, harmanlanmış ailesini çok seviyor.imago/aşçı

Ve şimdi özelleşiyor. Becker baba olmayı çok seviyor. Merel de Jong ile önceki ilişkisinden beş yaşındaki Reign Million Ocean adlı bir çocuktan. Ortağı Kelly Loef’in Eylül 2021’de doğurduğu Mio Sheraldo Jr. adlı başka bir erkek çocuktan. Ayrıca kendisinin olmayan ama Kelly Loef’in Hollandalı-Güney Afrikalı profesyonel futbol profesyoneli Lars Veldwijk ile ilişkisinin bir sonucu olan yedi yaşındaki Mason’ı da önemsiyor. Becker şöyle diyor: “Tabii ki büyük bir sorumluluk hissediyorsunuz, ama bu sadece eğlenceli. Onlarla müzik dinliyorum, onlarla dans ediyorum ve anneleri bakmıyorken onlara bir parça çikolata veriyorum. Her sabah kalkarım, kahvaltı yaparım, hey, çocuklarım için her şeyi yaparım.”

Surinam’daki Kökler

Şimdi soru, son birkaç yılda bunun değişip değişmediği ve nasıl değiştiğidir. Cevap verir: “Hala içimde bir çocuk var, ama elbette artık hayat hakkında daha çok şey biliyorum.” Örneğin, bu ya da bu karar aslında kolay değildir ve sonuçları vardır. Gelecekte Surinam için oynamaya karar verdiği ve böylece Elftal’a atanma şansını elinden aldığı 2021’deki gibi.

Bununla ilgili olarak şunları söylüyor: “Surinam için oynamaktan gurur duyuyorum. Ailem oralı, ailem hala orada. Elbette, her şeyden önce Hollanda için sadece gençler için değil, büyükler için de oynama hayali vardı. Ancak bu rüya gerçek gibi görünmediğinde, bir karar verilmesi gerekir. Bu elli elli idi. Neyi beklemeliydim? Bu kader, belki de Tanrı’nın iradesi.”

Becker (arka sıra sağdan 2.), Ajax'ın genç takımlarında her zaman düzenli bir oyuncuydu.

Becker (arka sıra sağdan 2.), Ajax’ın genç takımlarında her zaman düzenli bir oyuncuydu.imago/ANP

Öyleyse söylenecek şey şudur: Ana kuzusundan söz edilemez. Daha önce de belirtildiği gibi, Sheraldo Becker, Amsterdam’da, kız kardeşi Chanelva (1988 doğumlu) ve erkek kardeşi Patrick (1977 doğumlu) ile birlikte ailesinin bakımı altında doğdu ve büyüdü. SpaaHaberleramerbuurt semtinde, bir şehir haritasında gösterildiği gibi.

Amsterdam Okulu ve Tuğla Dışavurumculuk tarzındaki sosyal konutlarla karakterize edilen, merkeze ve aynı zamanda eski ahşap limana yakın bir işçi mahallesiydi ve öyle. Bölgenin adı Moord- & Brandbuurt idi. Yine de, Becker’in kapüşonlu hakkında söylenecek yalnızca olumlu şeyleri var. Zaman zaman problemler oldu, ama sadece her yerde var olan türden, diyor. Günlük hayatı, ebeveynleri Surinamlı, aynı zamanda Türkiye, Fas ve diğer ülkelerden olan arkadaşlarıyla oynamak, öğrenmek, oynamak ve tekrar oynamaktan ibaretti. Komplo grubu falan. Diyor ki: “Biliyorduk: Biz biriz – kökenimiz ne olursa olsun.”

Sık sık bisikletiyle dışarıdaydı ve tabii ki topla birlikte. Ne de olsa, geriye dönüp baktığında kendini biraz “fazla aktif” ve “çok huzursuz” olarak tanımlıyor, bu da okulda tam yanında olduğu anlamına geliyordu. öğretmen bir süre oturmak zorunda kaldı. Okulun kendisi sorun olmasa da, diyor. Çizmek, yazmak, bunların hepsi onun için kolay olurdu.

Ayrıca, inşaat işçisi olarak çalışan babasıyla Surinam’da konuşulan bir Creole dili olan Sranantongo’da konuşurken, onunla her zaman kasıtlı olarak Hollandaca konuşan annesi sayesinde. Becker şöyle diyor: “İlkokulda uzun süre konsantre olamadım.” Ve sonra, o dokuz yaşındayken, Rahibe Chanelva’nın bu kadar enerjik birinin nereye ait olduğu hakkında bir fikri vardı: bir kulüpte, tercihen hemen şehrin en iyisi

Ajax tarafından keşfedildi

Ajax Amsterdam yetenek gününe gidiyoruz. Ve bakalım: 200 başvurandan dördünden biri olarak Sheraldo, Hollanda rekor şampiyonlarının ünlü ortaokulu arasına giriyor ve yıldan yıla ilerlemeye devam ediyor, diğerleri de bir yıl sonra yeniden sıralanmaktan mutlu.

Sadece annesinin tavsiyesine uyar: parkta oynuyormuş gibi oynayın! Mutlu değilsen söyle! Bir şeyden hoşlanmıyorsan, söyle! Ve eğitmenin söylediklerine katılmıyorsanız, yanına gidin, onunla konuşun! Başarı için başka bir formülü daha vardı: “Artık gerçekten profesyonel bir futbolcu olmak istediğimi düşünmüyordum. Ailem bir yana, hiç kimse tarafından itilmedim. Dürüst olmak gerekirse, sadece oynamak istiyordum. Futbol eğlenceli olmalı.”

Yarın, Sheraldo Becker’in kendisini Amsterdam’a veda etmeye nasıl zorunlu hissettiğini okuyun. Ek olarak, saldırganın Union baş antrenörü Urs Fischer hakkında ne düşündüğü.

“Bu metin ilk Demir Dergisi No.7 göründü.”